U startu sam već definirala što hoću i što neću kod kućišta. Kad sam u geizhals poklikala svoje uvjete navedene na početku, popis se svodi na 24 modela.
https://geizhals.de/?cat=gehatx&xf=1...rt=t&bl1_id=30
Od toga njih 14 otpada na varijante R5-7, a 3 na varijante SB600.
Nanoxia otpada jer ne može mijenjati otvaranje vrata (a postavljeni mi ne paše) i USB utori bi mi došli preduboko.
Sharkoon AI7000 sam svojevremeno čak i razmatrala (postojao je i bijeli), ali s obzirom da mu je cijena oko 80 eura, znači otprilike kao i za SB 600, a recenzije lošije nego za SB 600, Sharkoon je otpao.
Modecom mi je jako prihvatljiv ergonomski, međutim, mislim da tu više ne govorimo o istoj klasi, a nisam ga nalazila niti na jednoj best listi.
S obzirom da Define 7 bitno odskače cijenom, na kraju ostaju upravo ona tri koja sam navela u prvom postu.
Što se tiče grafičke, naš sistemac mi je rekao da mi to uopće ne treba, ali mislim da to ne bude tak završilo. Za savjet oko kućišta ga nisam niti pitala jer je njegovo mišljenje u smislu "jelovina, hrastovina...sve je to isto". Kao, mogu uzeti neko skroz jeftino. E a ja to neću.
Koliko moram misliti na prednosti kod hlađenja, s obzirom da računalo neće biti za gaming? Procesor je Ryzen 5 3600.
Prema svemu što si napisao (a što će netko drugi sigurno razumjeti više nego ja

) , dakle, tvoj glas ide za R5.
Puno hvala na trudu.
Ako netko savjetuje drugačije, ajde se javite prije nego naručim.