View Single Post
Staro 19.07.2020., 20:55   #300
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
@ruki odnos sa susjedima će biti idealan. Dobro da se primjenjuje princip "šutnja podrazumijeva pristanak".

@fitz hvala na detaljnom odgovoru. Ja to gledam dosta prostoseljački, ali ovo bi bio moj zaključak ako povučem paralelu između ovoga što si ti napisao i gore navedene ponude.

1. mjerenje na terenu - 1500kn - pretpostavljam da ovaj iznos ovisi o složenosti situacije, koliko je natezanja sa susjedima, sam izgled parcele, stanje terena i sl. Kako su u ovom primjeru 2 susjeda preminula a treći je odselio, pretpostavljam da je i iznos takakv kakav je. Po meni je to korektno.

2. Geodetski elaborat - 3000kn - nemam neku predodžbu, ali jasno mi je da treba dosta znanja za odraditi točku 1 i 2 tako da bih rekao da je ovo isto korektno.

3. Geodetska situacija za građevinsku - 2000kn. Dakle, po tvom opisu ovo uključuje ucrtavanje građevine kako je zamišljena od investitora i dana nacrtom na postojeću podlogu. GML datoteka je u biti XML file koji sadrži sve bitne koordinate iz elaborata, je li tako? Meni se relativno prema prethodnom koraku ovaj iznos čini poprilično neprimjeren.

4. Parcelacija - 3000kn. Ovdje mi nije jasno što se točno podrazumijeva pa mi je teško to usporediti s ostalim točkama. Ispada da se cijeli elaborat radi nanovo.

5. Iskolčenje objekta - 2000kn. Kao i točka 1, sigurno puno ovisi o situaciji, ali rekao bih da je ovaj iznos korektan pogotovo što podrazumijeva i dodatni terenski rad kojeg nema kako u točki 2 tako niti u točki 3.

6. Upis u katastar i ZK - 2800kn. Dok mi je jasno da je svaki susret s birokracijom sam po sebi odbojan, zanima me koje su dodatne komplikacije ovog postupka koje opravdavaju ovakav iznos.

Razumijem da ima tu dosta stvari koje se dešavaju po tim uredima i da neke veze i vezice puno znače, ali čak i ja koji nisam nešto previše povezan niti sam u tim vodama znam neke ljude koji bi u katastru mogli nešto pogurati (ne ako im je poslano smeće od elaborata na ovjeru nego ako je zapelo kod nekog debila pa da se malo dotičnog pita za zdravlje).

Nemoj me molim te krivo shvatiti, ja cijenim struku, bilo da se radi o stručnjaku za odštopavanje odvoda ili arhitektu i bilo kome između. Ovdje meni ostaje dojam da su neke stvari malo previše uzele maha, to je sve. Što je, naravno, moguće temeljeno na mojem neznanju
mkey je offline   Reply With Quote