View Single Post
Staro 19.07.2020., 11:40   #11325
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Ajmo po redu...

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
3200G je drek
Majketi, sve pršti od argumenata zašto je 3200g drek.
Istina je da je slabiji od 3400g/10100, ali je i jeftiniji, te u tom cijenovnom rangu nema boljeg proca (kada pričamo o novome)

Citiraj:
3400G je preskup i nis mu ne znaci jaca grafika kad ne igra igrice.
Preskup u odnosu na što?
Jača grafika nije samo za igrice, nego i za reprodukciju HD materijala (kojeg je youtube prepun), ili ako će htjeti nešto enkodirati.

Citiraj:
Treba konfu za takvu namjenu graditi na i3 10100 koji je jeftiniji od 3400G a i bolji neku sitnicu u onom dijelu koji se ne odnosi na integrirani gpu. Bogme i hladniji i manje trosi i3 10100.
Kao što rekoh, 10100 je jeftiniji za stotinjak kuna (ako i toliko), a s druge strane ploče za njega su 150-200 kn skuplje (a320 vs h410, za b450 vs b460 je razlika i veća).
To da je bolji neku sitnicu u CPU dijelu - je, cijelih 5% koje se u realnom životu neće niti osjetiti. S druge strane, znatno jaču grafiku će čak i prije osjetiti (ovisno o namjeni)
A to da je 10100 hladniji i manje troši - oba CPU-a imaju TDP 65w + intel ima ružnu naviku lažiranja tdp-a. Dapače, po reviewima 3400g čak ima nešto manju potrošnju na razini čitavog sistema.

Citiraj:
Sad jesi ti sebi "nesto nadrobio" prije nego sto si napisao LOL i da ja nesto drobim, to ne znam ali udahni, vidi/istrazi pa napisi....
I onda mozemo dalje na osnovu nekih stvarnih cinjenica jer LOL bas i nije neki argument....
Napisao sam da je i3-10100 jeftiniji, napisao sam da manje trosi, napisao sam da je hladniji, napisao sam da je taj cpu nesto jaci proc ne racuajuci Igpu.
Sta od toga nisam istinito cinjenicno napisao i sta od toga smatras da je pogresno ? Moze koji argument bez lola i ostalih nuspojava u "stanju neopisive" srece ?
Dovoljno argumenata?
A tvoju ružnu naviku dociranja i obračanja s visoka neću komentirati, kao niti ovaj traktat o drobljenju