Moje zemljište je sređeno što se tiče vlasništva, ali na njemu ima pet podčestica nepravilnih oblika i tri stara objekta za rušenje. Vrh jedne od tih podčestica malo ulazi u susjedno zemljište. Ne znam tko je to radio, ali napravio je cirkus. Budući da zasad kupujem i susjedno zemljište s jedne strane koje je također krivo ucrtano, ali je vlasništvo isto čisto, dogovor je bio da se to sve pospaja u jednu veću građevinsku i drugu još veću česticu za pašnjak, vrt, što god. Vidjeli smo tko su sve vlasnici i on je rekao da će ih obavijestiti i tražiti potpise. Ako se netko ne odazove, smatra se da je pristao.
Iskolčenje će biti u šest točaka, ali zasad samo kako bi se ucrtale vanjske granice svih zemljišta, ne i za temelj jer se još nismo odlučili za model kuće pa samim time niti koliki temelj nam treba. Vidjet ću kako to najbolje iskombinirati... Iz svog nekog dosadašnjeg iskustva s nadležnim sudom sam stekao dojam da to tamo puno brže ide nego ovdje u Slavoniji, a to mi je i on sam rekao i da mogu očekivati da će sve biti gotovo u roku par mjeseci. Živi bili pa vidjeli...