View Single Post
Staro 16.07.2020., 12:00   #3609
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nije isto
Bleed je uz rub ekrana, i ako ga je previše, takav monitor se vrača bez pitanja. I pojavi se zbog načina izrade monitora gdje palstika pritišće panel prejako uz rubove. Ili recimo odmah iznad tipki s desne strane, jer su tamo strpali više elektronike pa je sve stisnuto.

IPS glow je jednostavno posljedica tehnologije/panela koji se koristi i načina na koji radi.

Najjednostavniji način kako možeš vidjeti da li je bleed ili glow je gledanje u monitor iz više kuteva. Ako se promjenom kuta bliještavilo smanjuje, to je glow, a ako ne, e onda je to bleed i tu ne možeš ništa. Mislim, možeš otvorit monitor i vidjet ako možeš olabavit pritisak ili maknut cijeli frame, ali nemoj to radit

Glow možeš smanjiti sa samnjivanjem brightnessa, i to je nešto gdje puno ljudi radi grešku. Drže monitor na 70+, a stvarno rijetko kad je to potrebno. I da ne pričam o tome koliko to može biti štetno za oči. Ako panel dopušta, spustit brightness ispod cca 30, pustit da se oči priviknu nekih par dana i bit će sve bolje i lakše za gledati.

I glow se može sam po sebi smanjiti nakon tjedan, dva korištenja monitora. Nekad se i zna pojačati
xGAME je offline   Reply With Quote