15.07.2020., 15:02
|
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Autor Hombre
Obzirom da Win instaliram svako par dana (teška bolest, dosada, pogreške koje ne želim rješavati pomoću restore backupa...), a imam 5-6 diskića od 256GB koji svi odreda služe kao boot diskovi otkrio sam to odmah na početku i pošto je instalacija odrađena ispravno naravno da je do njih pa sam zovnuo prijatelja koji se u nedostatku posla bavi instaliranjem onima koji ne znaju rekao mi je da kod instalacije kada me pita password (instalacija bez uključene mreže da izbjegnem username od 4 slova) jednostavno kliknem Enter bez da upišem išta i stvar radi iako opet treba isključiti Hello, ubiti "built in Administrator) i... malo uposliti mozak. Paranoja, tj. briga o sigurnosti rapidno raste pa se čovjek ni na Gmail ne može logirati bez da potvrdi svoje podatke što opet uredno rješava Easymail for Gmail koji takve fore ne šljivi ni jedan posto ali pošto je desktop aplikacija kod održavanja higijene i brisanja smeća zna poništiti i njega ali ima opciju Restart pa onda ponovo ukucaš svoje podatke i idemo dalje.
Inače razloga za sigurnost ima jer sam se svojevremeno pretplatio mjesec dana na jedan site i od onda mi svakih par dana dolazi mail od par persona gdje obično piše "Ovo je moj privatni mail ili To sam ja" što opet znači da su isti prodali podatke pa ću izgleda morati promijeniti adresu Gmaila iako sam navikao, a i pronaći neki smisleni naziv jer je to praktično nemoguće i na našem kao i Engl. jeziku jer netko kao da je uposlio skriptu s nekim opširnim riječnikom i pokupio sve nazive.
Inače informacija o stalnom Trim je patka jer kad uđem u Optimize obično piše da nije izvršena toliko i toliko dana ili da je Optimization needed. Ako nekoga brine Overprovisioning kod većih diskova postoji program koji ga prebriše nulama ili random što je pak kod takvih diskova dovoljno jer obično iznosi 100GB ili više pa je pravi sakupljač svega što ste radili prije i oni koji imaju razloga da se to ne vidi imaju rješenje. Inača ja sam Pagefile (isto bolesni izdajica) sveo na minimum od 18MB jer imam sasvim dostatnih 16GB RAM koji se brinu o tome. Iako nemam potrebu za nekim extra tajenjem ali pošto sam nekad radio posao koji je to itekako trebao ostalo je nešto što se zove profesionalna deformacija pa tako i kada bacam najbezazlinije smeće u pravilu to radi 7 pass Schneier.
Btw: Stigao novi Cumulative update.
|
Zadnje izmijenjeno od: Hombre. 15.07.2020. u 15:11.
|
|
|