Citiraj:
Autor sti
Dakle, po njima RMA claim mora ići preko Amazona. Naravno da novu karticu ne daje Amazon, ali oni su ti koji ju šalju distributeru, a distributer Gigabytu.
|
Iz mog iskustva, Amazon će ti uvijek izaći u susret, čak i više nego što trebaju, no da te mogu hladno otkantati nakon što više nemaju pravnu obavezu, mogu.
Nisam imao jedno jedino loše iskustvo s njima, a kupovao sam i nove i warehouse deals stvari.
Zadnja dvije reklamacije:
1. Kupio s amazon.co.uk (free poštarina) i onda donio doma, koristio i imalo je neku konstrukcijsku grešku pa sam htio vratiti jer je imalo 2 mjeseca rok za to. Poslao iz HR nazad u UK, vratili mi na račun plaćeni iznos i veći iznos poštarine nego što sam platio (čak me nisu ni račun tražili)
2. Kupio s amazon.de warehouse deals originalnu Apple kožnu masku za iPhone. Pisalo je da ima "moderate" tragova korištenja. Došla je maska na kojoj je netko oštrio skalpel

Poslao im slike i rekao da mi ovo ne izgleda kao "moderate" nego kao neupotrebljivo. Uz puno ispričavanja su mi vratili sve novce nazad, i ostavili mi masku.
Ok, općenito su warehouse deals super, gdje se kockanje često i isplati. Nema slika, pa moraš riskirati. Ok, naletio sam na ovakav primjerak koji je bio u lošijem stanju nego što je bilo oglašeno, ali sam zato na par mjesta uštedio i do 300€ jer je stanje bilo daleko bolje ili čak bez ikakvih tragova
U zadnjih x godina je tu još puno slučajeva gdje je sve odrađeno ekspresno i stvarno na korist kupca.
Ako se već kupuje nešto od Gigabytea (i Asusa) kod njih, ja bih prvo pitao njihov support da imam crno na bijelom kako se ostvaruje jamstvo.