Citiraj:
Autor 1v@n
Kakve onda Amazon ima veze s tvojim slučajem? Nitko ne obavezuje retailera da ispoštuje Gigabyteovih 3, nego samo EU 2 godine jamstva.
Ako te retailer odbije, možeš se žaliti samo upravi vodovoda jer se Gigabyte ogradio da se jamstvo claima samo preko retailera
Danas očito sve treba pitati prije nego kupiš. A i čitati. Lako čovjek preskoči... from the production date
Dokaži kad je proizvedena, ako si je kupio 2020. a hoćeš reklamirati krajem 2022. Lupe ti da je proizvedena krajem 2018. i kome ćeš se žaliti.
Uglavnom, pored Asusa, sad mi je i Gigabyte na crnoj listi, tako da su ovo korisne informacije ljudima.
|
Evo iskopao sam par mailova od dotične Rachel Wang iz EU Gigabyta:
Citiraj:
Dear ****,
After check, SN************** was sold to a distributor in UK MICRO PERIPHERALS LTD
The warranty is valid until 2020/8/27
|
Točno, garancija vrijedi od datuma proizvodnje, ali ja sam svoju kupio početkom 9/2017 tako da sam "izgubio" možda 1 tjedan garacije.
Moj reply:
Citiraj:
Hello Rachel, thank You for assisting me.
II will contact the distributor if I ever need it.
|
Njen finalni reply:
Citiraj:
Dear ****,
Normally you should contact directly to your dealer who sold it to you and they will return to the distributor.
|
Dakle, po njima RMA claim mora ići preko Amazona. Naravno da novu karticu ne daje Amazon, ali oni su ti koji ju šalju distributeru, a distributer Gigabytu.
Nisam kontaktirao Amazon.uk, jer kao što sam rekao, ovo je bilo samo ispitivanje terena, tako da ne znam njihovu stranu priče i da li bi me odjebali u slučaju da sam zaista napravio RMA claim.
U svakom slučaju, sljedeća kartica će ići preko hrvatskog shopa ili direct sellera tipa EVGA.eu., gdje je eksplicitno naveden jamstveni rok. Grafičke su postale preskup komad hardvera da gubiš vrijeme i živce oko garancije.