View Single Post
Staro 15.07.2020., 12:00   #14
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Nikakva eksterna garancija nije u pitanju, Gigabyte navodi 3 godine na službenoj stranici, identično za matične i grafičke:

"GIGABYTE provides 3 years warranty from the production date. The warranty applies exclusively to distributors and dealers. End users have to claim the RMA service through dealers where the product was purchased. Please contact the location where the original order was placed."

https://www.gigabyte.com/uk/Support/...ty/Motherboard

Isto mi je potvrđeno mailom od osobe iz Gigabyte supporta. Zašto se prave mutavi u ovom slučaju, mogu samo nagađati.
Kakve onda Amazon ima veze s tvojim slučajem? Nitko ne obavezuje retailera da ispoštuje Gigabyteovih 3, nego samo EU 2 godine jamstva.

Ako te retailer odbije, možeš se žaliti samo upravi vodovoda jer se Gigabyte ogradio da se jamstvo claima samo preko retailera

Danas očito sve treba pitati prije nego kupiš. A i čitati. Lako čovjek preskoči... from the production date

Dokaži kad je proizvedena, ako si je kupio 2020. a hoćeš reklamirati krajem 2022. Lupe ti da je proizvedena krajem 2018. i kome ćeš se žaliti.

Uglavnom, pored Asusa, sad mi je i Gigabyte na crnoj listi, tako da su ovo korisne informacije ljudima.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 15.07.2020. u 12:09.
1v@n je offline   Reply With Quote