View Single Post
Staro 15.07.2020., 10:42   #9
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Tebe voza Amazon, a ne Gigabyte. Proizvođač ne rješava reklamacije direktno s krajnjim kupcem. Ovo sa Supermicrom mi nije jasno, možda je neka enerprise fora.

Imam Gigabyte grafičku kupljenu na Amazon.uk (prodavač Amazon EU), ista garancija, 2+1. Poslao sam mail Gigabytu čisto iz znatiželje, da vidim šta bi bilo da kartica krepa u trećoj godini. Nakon provjere serijskog broja su mi napisali kako je kartica završila na Amazonu: Gigabyte je prodao karticu distributeru za UK, distributer je prodao Amazonu, a Amazon meni.

Točno je da treća godina garancije ide preko proizvođača, ali ne na način da ti kontkatiraš Gigabyte i moliš pomoć. Ti trebaš rješavati sve sa Amazonom i ploču slati njima, a kako njihov RMA chain funkcionira i tko će zaista pokriti trošak nove ploče (Amazon, distributer ili sami Gigabyte) nije tvoja briga.

Ista stvar sa Asusom - nema kontakta sa krajnjim kupcem oko garancije. Matična kupljena u Uzishopu, riknula u garantnom roku, no kako sam u tom trenutku bio u DE, pokušao sam reklamaciju riješiti direktno sa Asus.de - nema šanse. Morao sam matičnu slati iz DE u HR, pa ju je Uzi slao natrag Asusu u DE, zatim se nova ploča vratila Uziju u HR i tek onda je Uzi poslao novu meni.
sti je offline   Reply With Quote