Citiraj:
Autor Nikox
Hoće radit će ali brzine će ti biti kao sa običnim CAT4 routerom.
|
Citiraj:
Autor Nikox
Na tom routeru samo ako ima Finski FW onda rade agregacije 2CA a sa ostalim FW radi samo jedna frekvencija tj radi kao obicni cat4 router
|
Ovo
nije u potpunosti istina i nije "krivica" iskljucivo routera. Problem postoji u smislu da outofbox CA vjerojatno nece raditi osim
ako ste srece da isti ide sa jednog
tornja i da su celije za recimo 800MHz i 1800MHz jedna do druge, u tim uvjetima CA uredno radi sto je prijavljeno od vise korisnika na ovom forumu gdje imate sve informacije
oko tog modela routera kao i fajlove za fleshanje Elise, upute tj. postupak i druge informacije koje bi vas mogle zanimati.
Code:
https://www.lteforum.at/mobilfunk/huawei-e5186-cat6.1013/
Jednini "jeftiniji" router koji je po pitanju CA zahvalan da radi automatski i da dopusta manualno mjenjanje frekvencija je Huawei B525, ZTE 286R radi na automatiku i nema prtljanja
po frekvencijama osim ako se ne nabavi ZTE 286 iz slobodne prodaje ali
taj i kosta... Isto tako sam CA ponekad ( bar meni na B525 ) pravi probleme da se svako malo mjenja u smislu
da skace sa odasiljaca na odasiljac tj. svako malo je druga frekvencija nosioc CA a pokupi dodatno sa druge pa se desava da bas zaglavi na onoj losijoj a ne pokupi sve sa bolje frekvencije.
Ako sa LTEInspecteur recimo ukljucim agregaciju svako malo se cuje zvuk kada skace sa jedne celije na drugu, ako ga fixiram na 800MHz pa ukljucim dodatno 1800MHz onda stoji tako jedno vrijeme
no ne traje vjecno i onda ode na 1800MHz gdje mi vuce inace oko 40Mbps pa uzme jos oko 80% od 60Mbps sa 800MHz sto je nesto manje nego kada je 800MHz nosioc LTE-A.
Nije ni Huawei E5186 sa Elisa fw nesto bolji po tom pitanju, i on se
ponasa isto i jedino mozda ako bi vanjskim antenama nekako postigao da ne "skace" ali ako sve stavim na stranu u vezi ovakvih problema
da moram birati izmedju agregacije i mogucnosti mjenjanja frekvencija mislim da bi odabir frekvencija ipak bio prisilni izbor jer bar znam na cemu sam i da se nece mjenjati kada ga postimam. Huawei B315 bi bio po
tom pitanju mozda najisplativiji modem kome
ne treba WiFi AC i 1Gbps LAN portovi i neke ostale manje ili vise bitne znacajke u odnosu na Huawei E5186.