View Single Post
Staro 13.07.2020., 09:43   #11297
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Tean Pregled postova
Pošto mi je postao dosta sport jer stalno ima upaljen chrome sa dosta prozora i jos par aplikacija (sublime, android studio...) razmisljam da uzmem novi.

Molim preporuku neke konfiguracije (ovih 5 elemenata) za ~ 4000kn, igrice ne igram, samo gledam youtube.
4000kn za novi komp koji sluzi samo za ovo gore navedeno je visestruki overkil. Odnosno bilo koji novi komp u ovom topicu je overkil. Kako i sam slicno koristim jedan od svojih kompova g4560 procesor je na njemu, i preslab je, ali je daleko bolji od tvog, a razlog je premalo jezgra. Ja cu zamjeniti sa 4 jezgrenim procesorom i dodati jos rama.

A tebi, ako ti stvarno ovih 4000 kuna netreba i zelis ih baciti u vjetar onda uzmi bilo sto i bit ce overkil, a ako zelis usparat baci oko na rabljeno i uzmi neki Phenom ili cak ovaj FX8xxx. Phenom ima 4+ jezgre, a FX ima 8. FX provjereno radi ko urica sa browserom plus jos mozes sa strane radit masu toga i on ce i dalje radfiti ko urica.

https://www.asrock.com/mb/AMD/880G%2.../index.asp#CPU
Ovo je tvoja maticna i koje procesore podrzava. Podrzava samo dva FX8xxx, mada i ovi sa 6 jezgra su OK.

Cijene ovih procesora se krecu od 150 - 300kn. Ubodes jos 8GB RAMa na tu plocu jer vidim da imas mjesta, to ti je jos investicija od 200kn, prakticki za 500kn upgrejdas svoj komp jako.