Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 09.07.2020., 20:32   #3078
stribor919
Premium

Datum registracije: Aug 2014

Oba modela su 2,5 kW nazivne snage, prvi je s finske stranice, drugi s euroventa. Model koji je bolji i najmanje duplo skuplji ima losije faktore iskoristenja u grijanju COP na svim vanjskim temperaturama od ovog losijeg i jeftinijeg!

Ja bih rekao da ovi iz Euroventa dobro nabrijavaju podatke. Ima li itko da je provjeravao njihove podatke na svojoj klimi, jesu li te vrijednosti realne?
-->
Je li itko provjeravao koliko su tocni podaci o efikasnosti klima u grijanju na eurovent-certification . com?

Ja danas usporedjivao testove s neke finske stranice s onima euroventa i netko tu laze.
- Finska stranica ovdje, podaci uzeti (precizno) iz grafikona za Mitsubishi Kigiramine Style MSZ-LN25VGV/MUZ-LN25VG.

- Eurovent ovdje, podaci uzeti za Mitsubishi MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF.

Evo sto kaze usporedna tablica, koeficijenti iskoristenja pri grijanju (COP) na vise vanjskih temperatura za obje klime:

-15 °C
-10 °C
-7 °C
+2 °C
+7 °C

Model
seer
scop
Pc kW
COP
COP
COP
COP
COP
cij HR
Mitsubishi Kigiramine Style MSZ-LN25VGV/MUZ-LN25VG
10,5 (A+++)
5,2 (A+++)
2,5 kW
2,4
2,5
2,7
3,7
5,2
8.766-9.663 kn
Mitsubishi MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF
6,2 (A++)
4,3 (A+)
2,5 kW
---
2,7
2,9
4,3
5,4
4.016 kn

Oba modela su 2,5 kW nazivne snage, prvi je s finske stranice, drugi s euroventa. Model koji je bolji i najmanje duplo skuplji ima losije faktore iskoristenja u grijanju COP na svim vanjskim temperaturama od ovog losijeg i jeftinijeg!

Ja bih rekao da ovi iz Euroventa dobro nabrijavaju podatke. Ima li itko da je provjeravao njihove podatke na svojoj klimi, jesu li te vrijednosti realne?
stribor919 je offline   Reply With Quote