Oba modela su 2,5 kW nazivne snage, prvi je s finske stranice, drugi s euroventa. Model koji je bolji i najmanje duplo skuplji ima losije faktore iskoristenja u grijanju COP na svim vanjskim temperaturama od ovog losijeg i jeftinijeg!
Ja bih rekao da ovi iz Euroventa dobro nabrijavaju podatke. Ima li itko da je provjeravao njihove podatke na svojoj klimi, jesu li te vrijednosti realne? -->
Je li itko provjeravao koliko su tocni podaci o efikasnosti klima u grijanju na eurovent-certification . com?
Ja danas usporedjivao testove s neke finske stranice s onima euroventa i netko tu laze.
- Finska stranica ovdje, podaci uzeti (precizno) iz grafikona za Mitsubishi Kigiramine Style MSZ-LN25VGV/MUZ-LN25VG.
- Eurovent ovdje, podaci uzeti za Mitsubishi MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF.
Evo sto kaze usporedna tablica, koeficijenti iskoristenja pri grijanju (COP) na vise vanjskih temperatura za obje klime:
|
|
|
| | | | | |
| Model
| | | | | | | | | | Mitsubishi Kigiramine Style MSZ-LN25VGV/MUZ-LN25VG
| | | 2,5 kW
| | | | | | 8.766-9.663 kn
| Mitsubishi MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF
| | | 2,5 kW
| | | | | | 4.016 kn
|
Oba modela su 2,5 kW nazivne snage, prvi je s finske stranice, drugi s euroventa. Model koji je bolji i najmanje duplo skuplji ima losije faktore iskoristenja u grijanju COP na svim vanjskim temperaturama od ovog losijeg i jeftinijeg!
Ja bih rekao da ovi iz Euroventa dobro nabrijavaju podatke. Ima li itko da je provjeravao njihove podatke na svojoj klimi, jesu li te vrijednosti realne?
|