Imam dva pitanja ako netko ima iskustva. Zasada sam u fazi planiranja, jer imam tonu ostalih stvari koje trebam napraviti na i oko kuće.
Imam nedovršenu terasu i balkone na kući, pa imam u planu sanirati postojeća
oštećenja na betonskoj terasi prije glazure (taj dio ću platiti da mi naprave dobru glazuru).
1. S čim pokrpati mala oštećenja na betonskoj terasi? Da li mogu koristiti fleksibilno lijepilo? Na to će ići glazura. Oštećenja su do 2 cm dubine.
2. Prije glazure treba ići hidroizolacija, da li se stavlja par dana prije nego se stavlja glazura ili mogu odmah staviti pa glazura nakon 3-4 mjeseca...pošto je sada gužva i ne mogu doći na red.
3. Kako se sve promijenilo, ne znam da li postoje bolje riješenja od ljepenke a da nisu preskupa? Radi se o cca 27 m2 terase...a ove moderne hidroizolacije su skupe ko vrag. Plus još 3 balkona...
4. Koju hidroizolacijsku traku staviti na spoj terase i kuće, tamo gdje će ići cokla?
I druga teme,
ograda za terasu i balkone.
Kako je ovo postalo više nego smiješno sa cijenama balkonskih i klasičnih ograda, te trebam cca 40 metara balkonske ograde odlučio sam se da ću se probati prisjetiti osnova varenje i probat ću sam napraviti balkonsku ogradu.
Plan je napraviti okvir od pravokutnih cijevi 50x50, i ispunu od šipki kao
ovdje.
Alternativno, išao bi na vodoravnu ispunu sa pravokutnim cijevima ili
kao tu, ili sa širima tipa 100x20
kao tu.
1. E sad, kako nemam aparat za varenje želim si ga kupiti. Imate li kakav model za preporuku, ciljao sam osnovni inverter za elektrolučno zavarivanje sa tanjom elektrodom. Nisam vario cca 15 godina.
Ili mogu posuditi aparat za co2 zavarivanje...s njim bi teoretski trebalo biti lakše...samo ne znam s tima raditi pa ne znam da li je komplicirano radi boce i dobave plina...kako se troši žica brzo...koliko to sve košta itd.
2. Koliko moraju biti debele stjenke željeznih profila, da li je problem ako su 2mm ili da idem na 3 mm.
Relativno sam svjestan koliko tu ima posla, ali nisam ograničen vremenom a imam i prostora za to sve variti.