Nedavno sam uzeo grafu(rx570)od kolege sa foruma, i sad mi neda vrag mira i gledam ove xeone, ispada da bi mogo za 200-300kn dobit dost bolju stvar(racunam da prodam ovaj cpu i plocu).
Znaci uzel bi kinesku x79 plocu
e5 1650
to bi mi bilo oko soma kuna, s tim da ram mogu ostavit a kasnije i prodat i uzet malo vise jeftinog reg ecc ddr3 rama. Znam da je to vec dosta blizu ryzen 1600 teritorija al sad ih uopce nema, a kamoli za kakvih 500kn i jos bi trebo uzet ddr4 ram. Ne igram se nes pretjerano puno i dosta mi 60fps na med detljima, jel su mi monitori ionako 60hz full hd. Za virtualke npr mi je ovaj cpu vec na knap,8gb rama necu ni spominjat to je ziva muka. Planiro sam cekat zen3 i novu seriju grafa te ovaj pc ostavit ko media server i sekundarni pc na kojem cu vrtit linux(mint vjerojatno). Al sumnjam da ce 4600 i npr 3050ti izaci prije 2-3 mjeseca iduce godine. Tak da bi s ovime onda izduro mozda i malo duze, evenutalno uzo 3050/ti ili amd ekivalent ako ce bit cca 1500kn i priceko da malo da padnu cijene zen3 i b550 ploca. I da za ovaj cpu bi isto uzo neki cooler al da moze ic na 2011 i am4 pa ga poslje prebacim na novi pc, tak da mi za to nebi sad bilo prevec zao dat 300-400kn.