View Single Post
Staro 03.07.2020., 22:11   #31
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Evo, završio sam "vanjske" radove i "unutarnje" radove u stanu. Slike nakon teksta.

Naime, morao sam užicat bušilicu, jer sam morao na kraju zbušit rupu u zidu u spremišu. Skrimpal sam kabel, kad ono ne radi. Rekoh, nemam živaca budem sutra ili kasnije.

99% da nisam dobro skrimpal (jer imam neka plastična kliješta za 69 kn - koja mi zatrebaju jednom u tri godine) i 1% da sam negdje uništio kabel.

Evo, sad u 21.30h me uhvatila želja (srećom da sam kupio 4 komada konektora). Skinem jedan, skrimpam full pažljivo, spojim, radi, ali samo 100Mbps. Skinem drugi kraj, skrimpam ponovo super pažljivo i strpljivo, spojim, 1Gbps, milina.

Jedino mi je žao što sam te kanalice mogao složiti puno bolje, ali uzevši u obzir sparinu, znoj, neadekvatne lojtre, da ništa nisam jeo osim doručka, umor i vrijeme, još je i OK ispalo.

Evo slike:
STAN:

HODNIK/STUBIŠTE

SPREMIŠTE:

Sad ide teži dio, uredit spremište.

Ja sam zasad zadovoljan, jer je glavi ženin uvjet bio da ako krenem nešto raditi u spremištu, da ne mogu potrošiti lipe, odnosno da projekt mora biti super jeftin.

Zasad, potrošeno:
15x 2m 12x12mm samosljepljive kanalice= 5.20x15 = 78 kn
4x CAT6 RJ45 metalni konektor = 5x4 = 20 kn

TOTAL: 98 kn

Još moram stol smisliti, nabaviti, složiti, pospremiti spremište i složiti. Možda vešmašinu prebaciti u stan. Smeta me dolje i taj lavabo, sve u svemu, kao što rekoh, slijedi teži dio.