Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 02.07.2020., 14:49   #3068
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Feyd Pregled postova
Je li ovo univerzalno istina? Naime, neki dan sam na Midei MSG-12HRDN1 skinuo krilca, poklopac, odvrnuo tri vijka koja drže onu donju "usnu" i nisam mogao doći do vijaka kojima bih odvrnuo valjak. A i da jesam, čini mi se da isparivač smeta da ga mogu izvući.
Ovisi od klime do klime kako je točno unutra, ali generalno da, sve se može odšarafiti i maknuti kao što kaže kolega. Ja sam nekidan baš išao detaljno očistiti svoje Haier klime pa sam ju rastavio do kraja skoro. Kod nje je čitava vanjska prednja plastika jedan komad, dolje ju drže dva šarafa, a gore je na kukicama pa ju se samo otkači kad se vadi. Isto tako se lagano odšarafi s jednim šarafom i kadica za vodu pa se otvori više prostora.

Da bi izvadio turbinu morao sam prvo skinuti unutarnju elektroniku koja je iznad motora, pa komad plastike koji pokriva šaraf i osovinu između turbine i motora i drži motor na mjestu pa sam tek onda mogao odvojiti turbinu od motora. No, kako je isparivač oko turbine onda sam morao maknuti dva šarafa koji drže isparivač na mjestu za donji lim pa sam mogao cijeli isparivač malo nakrenuti prema van toliko da mogu izvući turbinu. Samo s turbinom treba pažljivo jer je obično krta plastika i lako pukne rebro pa više nije u balansu i to nikako nije dobro.
Exomaniac je offline   Reply With Quote