View Single Post
Staro 01.07.2020., 14:10   #331
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Kako se ne isplati ništa drugo?
Patriot Viper Steel 3200MHz po praktički istoj cijeni kao Aegis, a dobije heatspreadere
Ili Crucial Ballistix Sport LT za 700kn sa Micron E-die čipovima

AF će sigurno clockat na neke sulude clockove memorije da će mu heatspreaderi bit od koristi... eventualno ako bu je bitan izgled pa onda ima smisla. Ali ajde, slična cijena pa može i te.

Oko Sport LT bi se složio, ali samo za CL15 varijantu. Ali 700 vs 560kn. 140kn ili +20% cijene za 0-4% performansi, od čega češće 0 nego 4%.

Od latencije će više profitirat nego od povećanja clocka, iako je i to dosta upitno koliko ima smisla. Oko Ryzena i brzine memorije su nastale fame (jer u startu često nije htio preko 2133/82400), a realno nema previše koristi iznad 3000/3200MHz, pogotovo sa Zen/Zen+ jezgrom (ova prva je upitna i hoće li I/O dio Ryzena htjet ić više od 3200MHz). Veće koristi ima eventualno ako se ide u ekstremno clockanje i zatezanje latencija (više ovo drugo nego ovo prvo), iako je i to više sport nego velika korist.

Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Jako dobra cijena, al vrlo vjerojatno se radi o Hynix M-die cipovima koji AFAIK nisu bas zgodni za oc...

@Master Splinter

Ako trazis kvalitetnije cipove pogledaj Crucial Ballistix LT Sport 3000 (ili 3200) CL15 (ili 16), imaju Micron rev.E ili "E-die" cipove koji se odlicno oc'aju,
naravno to djelomicno ovisi i o IMC-u na procesoru. Posto pricamo o R5 1600AF - problema nebi trebalo biti...

EDIT:
Smetnuo sam s uma da je ovo OC podforum pa se podrazumjeva OC.. ali ono, ne vidim smisao pa sam odmah skrenuo na Aegisa

Bilo je Aegisa ovih dana u UZI-ju i za 525kn, evo sad je 540kn... to su nenad***** memorije u price/performance kategoriji

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 01.07.2020. u 14:19.
JC Denton je offline   Reply With Quote