Citiraj:
Autor Mommistake
Sve je to meni jasno, ali što sam ja točno krivo rekao?
Trik ili ne trik, igra se vrtila u HDR-u bez štucanja, meni dovoljno.
Nije sigurno fluidna i lijepa kao na PC-u, ali konzola bez obzira na hardverski superiorniji PC, vrti stvari sasvim ugodno oku u HDR-u (osim nekih rijetkih izuzetaka).
Sve mi je jasno ako pričamo o PC-u i PS-u u istoj rečenici, prolazili smo to brdo puta. 4k na TV-u i PC-u je nešto sasvim drugo nego 4k na PS-u (blur + scaling + HDR na PS-u je svima poznat).
Ali činjenica je da je RDR2 odlično radio na PS4 PRO u 4k. Što stoji iza tih 4k, ako usporedimo s PC-om, nije isto, ali eto, ja sam bio zadovoljan a razlika između 2 TV-a koja sam zamjenio prilikom igranja RDR2 (FHD vs 4k with HDR) je bila i više nego očita.
Enivej, ako Cyberpunk će biti fluidan na PS4 PRO u HDR-u, očekujem dobre performanse na PC-u. Da je najavljen isključivo na PS5, onda bi već razmišljao o nadogradnji kompa. Za sada to odgađamo.
|
Samo sam se osvrnuo na 4k.
Za ovako (boldano) postavljene ostale stvari se potpuno slažem s tobom.
Plus što razne tehnike rekonstrukcije omogućavaju slične stvari s rezolucijama i na PC-u (DLSS2.0/3.0 i dostupan DX ekvivalent kojem više ne znam točan naziv. EDIT: mislim da je DirectML SuperSampling

) i samim time će biti skalabilnija cijela priča i na PC-u.
Nekada smo za loše performanse igre na PC-u mogli kriviti hardver(davno) i/ili loš port, ali danas su konzole i PC hardverski i softverski toliko bliski da ne bi trebalo biti ni loših portova...