Citiraj:
Autor Nikky
U vezi hdd spin down, po informaciji koju sam našao ovisi šta si od dodatnih modula instalirao,
ako instaliraš / aktiviraš Docker ili VMM onda ne radi.
EDIT: Za utjehu, isto / slično se ponaša i u "origigi" varijanti.
|
Da, slicne informacije sam i ja našao kad sam pokušavao riješiti taj problem. S obzirom da su danas pale cijene SSD-ova, čak sam razmišljao da nabavim ssd 1-2TB koji bi bio za svakodnevne potrebe, a za mehanicke diskove bi probao sloziti da ih ukljucujem on demand. Jer stvarno nema potrebe da diskovi rade a ne koriste se.
A u vezi torrent klijenata, da Synology ima ugradenu aplikaciju al ja je recimo uopce ne koristim. Puno bolja su mi rjesenja preko dockera, pa koristim deluge i ruTorrent. Inace ovisis da Synology ili netko drugi prebaci klijent u svoj repo.
Mislim, uvijek mozes isprobati xpenology, pa i u virtualnoj mašini. Al za tvoje potrebe ne znam zasto je tolika komplikacija s OMV5, ja bi ostao na RPI4. Xpenology je više za workforce NAS, koji nije ograničen RAM-om, mrežom nit brojem SATA portova. A opet da se prode nesto jeftinije od originalnog Synologya.Naravno super je i za kucne korisnike.