View Single Post
Staro 25.06.2020., 13:35   #3570
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
Screens with a VA panel have the highest response time by default, about 5 milliseconds. This means that with these monitors you are most affected by motion blur. Development is in full swing here, too, as a result of which VA screens nowadays have much faster panels. In the highest price range, these equal a TN panel.

Ovo kaj se tice sporih VA panela je mozda prica iz pocetka, no ja nisam imao takvih iskustava. Imao sam Asus 32" VA panel 144hz, igrao sam Dotu, Pubg, sim racing igre i nigdje nisam primjetio neki blur i slicno. Mozda moje oci to ne kuze

Kaj se tice bistroce teksta, ips ima ljepsi i cisci prikaz, no razlika nije tako velika i mene to uopce nije smetalo.
Stovise, prodao sam taj 32" asus monitor i privremeno koristio neki super jeftini aoc 27" full hd ips monitor, slika je bila ocajna i neusporedivo losija od tog VA monitora kaj sam koristio prije.
Pa evo imao sam LG 32GK850F. Definitivno recentna serija i u usporedbi sa tada starijim LG 24 144hz i prastarim prvim samsungom sa 120hz je bilo katastrofa (oba TN). Mulj od slike u pokretu, zamjetan color shift prema rubovima ekrana i tekst koji izgleda loše na svim settingsima. Na kraju uzeo Della TN jer sam znao kaj ću s tim dobit. Možda je od tad i bio neki napredak, ne znam.

Na kraju, nemamo svi iste oči niti iste zahtjeve od monitora
nub je offline   Reply With Quote