Citiraj:
Autor nub
Kome je stalo do 144hz bolje TN ili IPS. VA kak kolega gore kaže nisu dovoljno brze matrice za 144. Muljaju, a neki paneli imaju i duži pixel response nego vrijeme između frejmova, pa onda džabe tolka hercaža - ko auto s 500 konja koji to prenosi na asfalt preko plastificiranih sava eskimo starih 8 sezona.
Tekst meni osobno izgleda daleko najgore na VA. Možda na nekim modelima bolje izgleda, ali generalno tekst je ili premutan ili preoštar 
|
Screens with a VA panel have the highest response time by default, about 5 milliseconds. This means that with these monitors you are most affected by motion blur. Development is in full swing here, too, as a result of which VA screens nowadays have much faster panels. In the highest price range, these equal a TN panel.
Ovo kaj se tice sporih VA panela je mozda prica iz pocetka, no ja nisam imao takvih iskustava. Imao sam Asus 32" VA panel 144hz, igrao sam Dotu, Pubg, sim racing igre i nigdje nisam primjetio neki blur i slicno. Mozda moje oci to ne kuze
Kaj se tice bistroce teksta, ips ima ljepsi i cisci prikaz, no razlika nije tako velika i mene to uopce nije smetalo.
Stovise, prodao sam taj 32" asus monitor i privremeno koristio neki super jeftini aoc 27" full hd ips monitor, slika je bila ocajna i neusporedivo losija od tog VA monitora kaj sam koristio prije.