View Single Post
Staro 25.06.2020., 10:44   #237
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Koliko ti je sada kuća stara i kako se je pokazala tokom vremena. Inače trajnost kuća se danas po propisima računa na 50 godina a to izdržavaju sve vrste montažnih kuća. Više od toga i ne treba. Naravno da im se trajnost može produžiti i na znatno dulji rok uz redovno održavanje.

Netko kaže da klasična se plaća u manjim ratama na dulji rok, da ali zato ju ne koristiš u punom obimu dok se ne završi a to obično traje godinama, a kod nekih i desetljećima, a ovako u roku mjesec dana sve je gotovo i uživaš u finiširanom objektu, dok klasičari love majstore i materijale još po godinu ili dvije, ako ne i duže.
S obzirom da je to viksa pa se ipak koristi manje, stanje je sasvim ok.
Ipak je to bilo prije 16 godina pa su okovi bili nešto lošiji od modela koji se danas mogu naći na tržištu, zemlje porijekla je u to vrijeme imala slabiju ponudu no, da je trebalo već bi ih zamijenio.
Moja je kuća bila prva izgrađena u RH nakon rata tako da sam ipak, iz predostrožnosti, posjetio tvornicu u Ivanjici da vidim što kupujem.
Dočekalo me k'o cara, roštilj, piće, tko nas bre zavadi...
No, oni su danas puno kvalitetniji, a prema prikazanom cijene se nisu odveć mijenjale.
Nisam zaista trebao nekog posebnog održavanja.
Bavarska fasada je ionako plastik fantastik pa dobra kefa ili miniwash opere sve fleke.
Izolacija je super i kad zimi naložim kaljevu peć moram dobro paziti kako ložim jer brzo dođe na 28-30 C.
Možda jedina mana je izvedba stropa koji je s donje strane knauf a s tavana je folija, 15 cm mineralne vune i opet folija.
Da je bilo potrebno opločio bih ponad folije s nekom ivericom.
Tavan je nažalost slabo upotrebljiv jer je pristup kroz okno u predsoblju 70x70 cm.