View Single Post
Staro 25.06.2020., 09:32   #228
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Ne bih se baš kladio da je montažna skuplja.

Stavi izolaciju u klakulaciju i sve detalje pa računaj. Eno frend kupio montažnu, pa to je smijeh od režija. zidovi pola metra debeli. Klasični zidovi bi morali biti metar debeli da imaju isti faktor
Ja sam siguran, ne nabadam.

U tim sam vodama zadnjih 6 mjeseci, našao montažnu kuću koju smo željeli, na kraju odustali, kupili stan.

Crno na bijelo, montažna kuća je skuplja, ali realno, kada imaš godinu dana radnike doma, pa imaš brdo dodatnih troškova, od cuge i hrane za radnike, do ostalih sitnih troškova na koje ne računaš, možda i ispadne na kraju dana isto.

Ali ovako, sama kuća (kada imaš gotovo zemljište, priključke i temelje), kuća koju sam ja gledao, firma iz Bosne, 55 000EUR. Izolacija je u cijeni. Ostaje ti namještaj, pločice i parket, prekidači i utikači struje itd.

@panoremix
Ne znam odakle ti cifra od 12 000EUR, ali eto, moja računica za montažnu kuću je bila preko 100 000EUR. Nikavo nabadanje, sve provjerene i dogovorene informacije s firmama koje to rade.

Zemljište koje smo žena i ja gledlai je bilo 22 000EUR (i to je bilo ispod cijene, 40x40m, predgradska zona) za koje je trebalo raditi prenamjenu u građevinsko.
Sve dozvole, prenamjena i priključci su bili još dodatnih 10 000EUR.
Temelji, oko 100 000kn.
Kuća 55 000EUR (i to smo najjeftiniju takvu našli kod naših susjeda u Bosni). Žena mi je rekla, da kada imamo temelje i sve dozvole, kuća je pod krovom za 3 tjedna.
Uređenje i namještanje još oko 100 000kn, minimalno. I to osnovno, jedna kupaona (od 2 dostupne), kuhinja, dnevna i spavaća + pločice i parket.

Kada sve baciš u eure, ispadne daleko preko 100 000EUR (cca 120k).

Kuća 2 kata, modernija, 140 kvadrata s okućnicom.

Takva kuća, da smo išli graditi, rastegnula bi se na godinu dana ali bi ispala ispod 100 000EUR.

Na kraju odustali od svega, zakompliciralo se oko zemljišta i uletio mi novi stan koji čekam da se izgradi.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 25.06.2020. u 09:39.
Mommistake je offline   Reply With Quote