Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.06.2020., 21:08   #50173
Iluzionist
Premium
Moj komp

Iluzionist's Avatar

Datum registracije: Apr 2019
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Zadnji put sam isao kroz bosnu prije 6-7 godina, neznam kakve su ceste sad ali tada nisu bas bile neke, pogotovo ne za 20" felge (tad sam isao sa 17" pa ajd jos kako tako jer su gume balonke bile ).

Ali veci problem mi je sto zena nemere izdrzat zavoje bez da joj bude muka, jedva izdrzi kad idmeo do Pozege preko krndije a to ima mozda 20 minuta zavoja. Kroz BiH bi morao vozit 40-50 na sat da to uspijemo bez 10 stajanja . Moram vidit za one tablete protiv mucnine.

Neznam samo kakva je situacija sa radarima/kamerama u BiH jer ako me opletu na jednom-dva mjesta onda sam mogo ici i autoputom .
Evo da ti odgovorim iz prve ruke...i za ceste, i za felge, i za žene
Ja sam prije tri dana vozio rutu OS-Doboj-Zenica-N.Travnik (dolinom Lašve)-Bugojno-Tomislavgrad-Kamensko-Cista Provo-Makarska (u kojoj sam trenutno).
Naime, stigao mi je napokon novi auto pa sam ga malo prigodno "stavio na muke".
Felge su, doduše ne 20" kao kod tebe, već 19", ovjes je sportski, ROF gume (pzero) kojih sam se (neopravdano) jako bojao u ovoj kombinaciji, a što se dalo isčitati iz mojih nedavnih postova.
Dakle, cesta je na ovoj ruti sasvim u redu, nije "ogledalo", ali nije niti blizu toga da ti trebaju traktorski profili guma...Da se provezeš mimo auto-puta kroz Lijepu Našu međumjesnim cestama po ruti slične dužine, možda bi i puno gore prošao. Ja "post festum" nemam niti točkicu na felgama, izdržale su put bez ikakvih vidljivih kozmetskih posljedica.
Policije i radara imaš najviše u srpskome dijelu, dalje u Srednjoj Bosni su uglavnom sve patrole na ulazima i/ili izlazima iz većih mjesta, stoje sa upaljenom rotacijom, tako da su laganica za predvidjeti. Drumskih razbojnika sa mjeračima brzine opet nešto sitno ima u Hercegovini.
Sa dobrim autom si uvijek meta, to stoji (uostalom, kao i kod nas), no uz malo taktiziranja, ništa nerješivo. A sve da te i zaustave, proći ćeš jeftinije nego u varijanti putovanja našim auto-putom. Nedaj Bože u kalkulaciju uključiti i vjerojatnost susreta sa HR presretačem po tako dugoj ruti sa kraja na kraj Hrvatske.
O benefitu znatnog broja mjesta na kojima možeš napraviti stanku, o janjetini, pastrvama i ćevapima da i ne govorim. Ljeti nije zanemariva niti činjenica da se dobrim dijelom nalaziš u znatno hladnijem i svježijrm okolišu, za razliku od naših ravničarskih pećnica bez daška vjetra. Šta ti korist i napraviti pauzu uz put kada si opet kao u tepsiji, ako se ne skloniš u zatvoreni klimatizirani objekt (jebeš to). Čast iznimkama, no u pravilu je tako kako sam rekao.
....
Toliko o cestama, felgama i policiji.
Žena...
Moja također ima gadan problem sa mučninama na putovanjima, no sa novim autom je i to napokon riješeno.
Toliko se usr*** od ove vožnje da se nije niti sjetila imati mučnine.
Case closed

Ozbiljno: to jeste individualna stvar, dakako, no svakako probaj sa Dramine ili sličnim tabletama, neka ne jede i obilno ne pije tekućinu pred put. Nipošto mobitel gledati u vožnji, to se uvijek osveti (moja se nekada zaboravi, pa...).
Stara je stvar da mučnina prestaje kada osoba koja ima mučninu preuzme volan, mi tako riješimo ako baš ne ide drugačije. No onda pripaziti na činjenicu da Dramine i slični pripravci utječu na sposobnost upravljanja vozilima. Znači...u pravilu je da ti "igra" ili jedna, ili druga varijanta.
Iluzionist je offline   Reply With Quote