Citiraj:
Autor wiseman
Odakle "dolaze" ti analogni programi? 
Ja se nikad nisam susretao s tim kabelskim sustavima po zgradama. Ništa mi to nije jasno.
Nisam sad tamo, ali pogledat ću šta je točno sljedeći put.
Po sjećanju, jedan uređaj je mali dosta, ima napajanje, RJ45 konektor i još nešto, ne sjećam se točno. Možda koaksijalni konektor...
Drugi je malo veći i ima uglavnom analogne konektore (scart, chinch i sl.). U vrećici su još neki kabeli i daljinski upravljač.

Ja ih znam nekoliko koje su krečile same i dosta su to dobro napravile 
|
Bnet istovremeno šalje te analogne (free) programe po svojoj kabelskoj a šalje i kodirane DVB programe.
Ovaj manji uređaj sa koaksijalnim i RJ45 ti služi da bi STB spojio na internet, kako bi imao pristup videoteci i sličnim glupostima.
Ovaj drugi uređaj je STB i njega moraš spojiti na tv (najbolje preko HDMI-a). Preko njega gledaš te digitalne kanale koje i plaćaš (odnosno cura). U njega je upisan kod koji otključava te kanale (ili kartica).
Dakle, konektor od antene što sad ide u tv ukopčaš umjesto u tv u STB, spojiš STB na HDMI i onda dalje sve radiš sa daljinskim od STB-a. Ovaj mali ruter možeš i ne moraš spajati, ovisi o tome želiš li videoteku i sl.