View Single Post
Staro 16.06.2020., 08:05   #3522
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Nema tearinga ako koristis "Windowed Fullscreen" (nema ga na bilo kojem monitoru). I jos ovisi gdje se u igri pojavljuje tearing, negdje je na sredini pa bi bacio sve u 3pm, a negdje je skroz na vrhu ili dnu ekrana pa ni ne skuzis.
Ne koristim windowed fullscreen ako ne moram (ako mi trebaju neki overlayi preko igre štajaznam)

Ako igra nije posebno problematična onda obično nema tearinga. Bar ne meni vidljivog.

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Laaaaag.....

Što misliš kako nema tearinga? Windowsi pretvore monitor u VRR?

Ugl za lag triple buffering, vsync i borderless je najgora kombinacija. Kao da tankera voziš mišem :P

Ima fora u riva tuneru da ti tearing zbaci izvan vidnog polja...
Ali nikad nisam ništa uspio sebi napraviti ni s time ni sa 59 fps limitom na Vsync. Je lag se poboljša, tearinga nema ali dobijem stutter. Ide... štuc, ide... štuc...
Pa i freesync/gsync nešto laga doda, tak da ako je čisti multi fps idem radje bez toga, eventualno fps lock unutar igre . A vsync je ubojstvo za igru ako je fps/tps, slažem se

Što se tiče ove fore s riva tunerom - sječam se da je fallout 4 imao katastrofalan tearing, igra je bila lockana na 60fps s vsyncom (konzolaške fore), a unlockanje frejmova bi slomilo fiziku. Još nisam imao freesync monitor, a vsync ne podnosim zbog tog laga i nekak sam uspio s tim ograničavanjem u riva tuneru i prtljanjem po config fileovima dobit sliku bez tearinga i laga, ali da, bilo je dost pimplavo
nub je offline   Reply With Quote