View Single Post
Staro 13.06.2020., 20:50   #4739
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007

Tko je mjenjao pastu ? tko smije skinuti naljepnicu s grafe da bi zamjenio pastu ?-->
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Imam 2 pitanja pa da ne otvaram novu temu ovdje ću
1.
Kupio sam ASUS GTX 1070 Dual OC od kolege i u mom kompu ne radi. To jest radi sve dok ne instaliram drivere, nakon toga se komp samo restarta sam od sebe.
Probao sam reinstall windowsa jer sam prije imao grafu iz AMD tabora pa sam mislio da se nešto krši između starih drivera i ovih Nvidijinih (iako sam prije obrisao AMD drivere).
Sve u svemu dok je na onom Microsoft display basic driveru radi normalno i čim instaliram Nvidijin driver komp se restarta svaki put čim botooa windows (ili u roku 10 sekundi nakon boota windowsa) probao sam najnovije whql drivere i one stare s CDa.
Kod kolege grafa radila normalno, i ubacio sam ju u komp kod drugog kolege i njemu sve normalno radi.
Tako da ja mislim da je problem u mom napajanju, staro je oko 7 godina, iako su mi prošle komponente radile normalno s tim napajanjem (Fx 8350 i rx 570, i nakon njega ryzen 2600 i rx 570)
Rx 570 mi je zahtjevala 6 pin napajanje a ova gtx ima 6+2. Probao sam sve 6+2 konektore od napajanja koje imam i na svima se restarta cim digne windowse.
Može netko potvrdit da je napajanje u pitanju? Ili ako ima još neki prijedlog šta bi mogao probati?

2.
Također me zanima zašto svijetli ova bijela i crvena lampica na grafičkoj kod power utora? Je li to javlja neku grešku s njom? Te dvije lampice su svijetlile i kod mene i kod obojice kolega u kompu.
Skužio sam da ne radi jedan DisplayPort (probano i kod mene i kod kolege), na drugom DisplayPortu normalno daje signal.
Imam garanciju još pola godine, pa me zanima mogu li reklamirat grafičku? Jer jedan utor ne radi i to crveno vjerojatno signalizira neku grešku tako da bi možda mogla uskoro krenut pravit veće probleme.
A grafička je već prije 4 mjeseca bila na reklamaciji jer se gasila svakih 2 sata tijekom gejmanja, i problem je bio otklonjen (navodno su samo pastu promjenili) iako temp nije prelazila 80C.

SLIKA

Tko je mjenjao pastu ? tko smije skinuti naljepnicu s grafe da bi zamjenio pastu ?