Citiraj:
Autor OuttaControl
@Ziiky a koliko su bile ruke?
I ne u mene nije iverica(LDF) sve fronte su mediapan(MDF), bijele su lakirani bez kanta, sivi kantirani, iako smo i njih mogli obojat (jeftinije bi bilo) ali zbog otisaka radije imat kant nego otiske... Isto tako sav vidljivi dio korpusa je od mediapana, ukljucujuci dojnje djelove visecih elemenata, i dio gornjih (samo to me kostalo 750 kn).
Da sam ovu kuhinju od iste firme isao raditi sa jeftinijim materijalima i da sam uštedio na nekim glupostima, da sam ukinio treci red elemenata vjerojatno bi bila cca 20000-25000 kn, al to nebi bila kuhinja koju sam ja(mi) tio.
Slazem se i ja za novu temu: kuhinje
|
Ma ja sam se referirao isključivo na DunKuchen-a i tako te skupe setove od 50000-80000kn iz njihove ponude ... al nebitno sad.
Ja imam samo loša iskustva sa lakiranim frontama tako da ovaj puta mi nismo htjeli nikakav visoki sjaj.
Bježimo od toga jer smo se opekli. A tu je sad i čopor djece tako da, samo booletproof fronte dolaze u obzir.
U drugom stanu prva kuhinja nam je bila lakirana. Nakon godinu-2 sve fronte su bile pune onih kružnih "svirlova - kako to lakireri zovu ... crtice kao kod auto laka, identično.
Pa to je izgledalo grozno, pogotovo kad sunce obasja fronte pod kutem.
Pa ženski nokti, lak za nokte

... čovjek bi pomislio da imamo tigrove u kući

Katastrofa za održavanje ...
Prije bi išao na plastificirani panel visokog sjaja + 2mm ABS kanti. isti vizualni efekat, al znatno veći bulettproof.
U 2 navrata sam polirao te fronte, a na kraju popizdio i sam ih promjenio + 2mm ABS kant.
To je neuništivo, bulletproof kanti i packe free.
Evo sad je toj kuhinji 13 godina. Poslije nas, izdržava i najmoprimce i njihove klince.
Dan-danas izgleda kao da je jučer napravljena. Moram negdje iskopati slike. Fora kuhinjica u potkrovlju ispod kosine.
@OuttaControl Pazi kako čistite te fronte i čime ih brišete. Nemoj ni papirnate ubruse koristiti.
Jednom kad se pojave svirlovi, moš ga jebat, a ako korištiš kuhinju, sigurno hoće.
Citiraj:
Autor Pupo
Kada imaš smisla za to, imaš alata i nekog iskustva.
Recimo, ove okove što si nabrojao u ovom i drugom postu, ja neznam ni da postoje različiti. A pogotovo neznam da postoje kojekakve vodilice na izvlačenje, spojevi za radne ploče i sl.
Slažem se da je pljačka dati 50-60k za kuhinju, no neki nemaju izbora.
|
Pa imaš google, informirati se, to je bar lako, a i forum je tu baš zato da ukažemo jedni drugima ne neke bitne stavke.
YT tutorijala ima more. Netko nema smisla za stolariju, jasno ... Al zato imas lokalne stolarije i stolare koji znaju posao i napraviti ce ti približno, ako ne čak i identično. Dobar glas, daleko se čuje - loš, još dalje.
Al onda treba insistirati na nekom računu i porijeklu materijala. Crno na bijelo. Materijal toliko, ruke toliko ... rabat je tvoja dugogodišnja stečevina ... to me ne tangira i ne interesira.
Prošla su vremena kad su stolari sami radili od nule ko moj djed. Sad je UGLAVNOM riječ o sastavljačima korpusa koji panele režu na mjeru i kantiraju ih u specijaliziranim trgovinama u koje isto tako i ti sam možeš otići i dati rezati na mjeru. Naravno, ko sto je kolega gore rekao, ako imaš šlifa za tako šta jer tu bude dosta toga.
Mišljenja sam da čovjek/kupac treba i mora znati što kupuje. Koliko sta kosta, koje panele dobiva, a pogotovo koji okovi mu se ugrađuju jer oni su najbitniji, a velike su razlike u cijeni i kvaliteti.
Da se razumijemo, ovdje nije riječ o iverici iz emmezete, lesnine, jyska ili ikee gdje ti mozes rub noktom utisnuti jer je od papira. To su jebeno čvrsi plastifikati, vrlo tvrdi poput gornje atrane laminata ili radne površine kuhinje.
Kvaliteta okova i kanti direktno utječu na vijek kuhinje. Dal ce te nesto služiti godinama ili će se raspasti nakon pola godine ovisi najvise od njih.
Osim ako nisi totalni idiot pa te boli tuki.
Grass i Blum su vrlo kvalitetni i tu nemoš pogriješiti. Kad otvoriš i zatvoriš frontu odma ih moš prepoznati jer rade jebeno fluidno.
Pogledaj cjenike pa ces vidjeti da čak i oni imaju 3-4 razine kvalitete okova sto je dobra podloga za zamračivanje. Da uopće ne spominjemo situacije da platiš Bloom klasu okova od 35-50kn/kom, a ugradi ti neki noName po 8kn/kom

Pa sad baci grubu racunicu koliko fronti imas x minimalno 2 pante, di su vodilice, uvlakači, izvlakači i ostale pizdarije.
Citiraj:
Autor Nybelung
Najmanje što trebaš napraviti je raspitati se. 
Ja sam jednom prilikom čovjeku dao broj stolara.. I zove on mene za mjesec dana, i pita kakva je muljaža u pitanju sa tim stolarom?!
Ja sav u šoku, mislio zavaljao ga lik, kad ono "problem" je u ponudi. Kuhinja po mjeri u stolariji 2500 eura, a takve kvalitete u trgovini gotovog namještaja 7000 eura. 
|
Karikirano i prevedeno u geek domenu ... slažeš nekome komp u vrijednosti soma € komponenti i naplatiš mu troduplo za ruke