Citiraj:
Autor coconut
@panasonic
I ja razmišljam inženjerski. To mi je struka.
Koliko se vidi na tom video, otvore za hlađenje konzola ima samo na vrhu, i to između bočnih stranica i same konzole. Naoko mi se čini da se radi o par cm lufta. Nisam stručnjak za termodinamiku, ali čisto sumnjam da je to dovoljno za optimalno hlađenje konzole. Iskreno me zanima kako su kolege inženjeri to riješile.
|
Pogledaj video malo bolje, točno se mogu vidjeti rebra između bočnih stranica i tijela konzole odnaprijed da idu prema dnu konzole. Više me zanima pogled iznutra kako je Sony rasporedio protok zraka i u kojem smjeru te koja je veličina ventilatora koji će to hladiti. Većina buke dolazi do ventilatora, strujanje zraka preko ulaza i izlaza je jako mala količina buke. Ako ventilator ima dobar protok i rebra su dizajnirana da imaju dobar statički tlak, ako je hladnjak veći nego što je to bio na PS4 onda bi konzola trebala biti tiša. Naravno, to su tri velika ako u jednoj rečenici
Ali utor za CD mi je jako ružan ovako kao zadebljanje sa strane na toj verziji konzole. No, razmišljajući malo bolje, to bi mogao biti indikator da je unutrašnjost konzole posvećena napajanju plus matičnoj sa sustavom hlađenja, a CD drive jer privjesak nadodan sa strane. CD driveovi su dosad zauzimali jako puno mjesta u PS4 konzolama.