Citiraj:
Autor Mommistake
Jel se netko razumije u kuhinje po mjeri? Imam par ljudi koji se bave time, neki na crno neki u firmi.
Kuhinja u L, 3m jedan krak, 1.8m drugi krak.
Znači nekih 5m kuhinja. Koliko bi tako nešto moglo koštati bez aparata?
Računam materijal nekih 7000-8000kn (?) plus posao? Još toliko?
Ne tražim nikakve točne izračune, nego nekakvu smjernicu koliko mogu očekivati.
Još mi ni jedan od tih poznanika nikakvu cifru nije rekao.
|
Evo recimo
ova kuhinja, dimenzija cca 220 x 315 (plus dodatak garderoba desno kod vrata), materijal je izašao na akciji u iverpanu kad je sve 25% na popustu (evo baš je i neki dan bilo), cca 8000 kn. Fronte su visoki sjaj (235 kn m2 bez popusta), ne akril. Mada moja preporuka ide na akril. Je skuplji al ne radiš kuhinju svaki dan. Vodilice su 550 mm, potpuna izvlaka, bluemotion zatvaranje. Nisu najskuplje, recimo pola cijene najskupljih. Panti blum sa bluemotionom. Uzeo sam mu 6000 kn jer smo si dobri, no ovak nekom bi ladno 8k. Pogotovo ak je auzvinkl i neravan pod ko kod njega.

Nemojte se zavaravat, ima tu posla.
Moraš zvat ljude i da ti naprave izmjeru, vide kaj želiš i daju ponude pošto ovak niš nemreš saznat. Netko stavlja obične vodilice po 15 kn par, neko hoće one od 200 kn, pa i više. Panti imaš svakakvih. Ak imaš kutni element pa želiš onaj fensi bubreg kaj se izvlači, dodatno ti ide od 1500 kn na više samo bubreg. Pa ak želiš košare izvlačne, to isto zna koštat da se smrzneš. O ručkicama da ne pričam. Od 10, 15 kn po kom pa do 100 kn. Još ak hoćeš da gornji elementi nisu na pantima nego na podiznim okovima, tu tek može bit veselja što se tiče cijene. Kant može bit, 0,5, 1 ili 2 mm. Kantiranje obično ili laser. Itd.
Napravi si neki nacrt da znaš otprilike kaj hoćeš i zovi majstore da ti daju ponude. Moja procjena, do 20k kn da bu te izašlo. Ali s akrilom, dobrim vodilicama i pantima.
Pitaj ovog Gilbertovog, pošto je to zbilja dobra cijena za tu dimenziju. Ja prvi ju nebi radio za tu cijenu.