Citiraj:
Autor tascam
Može se zamjeriti itekako kada dotični već 5 godina a možda i više ljudima na PM-ove gura priče o Philipsu kao nekom super-trouper proizvodu.Nisam još naletio da je preporučio neki Samsung ili LG
|
Citiraj:
Autor tascam
Hoćeš da ti kažem zašto mene nije pitala?
Zato jer sam joj rekao da stavi upit na forum i da ćeš se sigurno upecati
Nije li bilo tako? 
Ne razumijem zašto ljude maltretiraš porukama?
|
Jel ti shvaćaš koliko si ti opsjednut s ovim slovencem, da ga ideš "upecavat"? Ti stvarno ne vidiš svoju manijakalnu opsjednutost i ti misliš da je ona normalna i zdrava?
Svima nama on ide blago na nerve, ali ovo tvoje je patologija...
Citiraj:
Autor leonardo
Proizvođač automobila (u ovom primjeru LG) konstruira motor s kojim naravno želi najbolje najbolje moguće performanse, te ga dodatno testira neko vrijeme. U jednom trenutku stane i kaže, motor može brže ali do tu me pokriva garancija i dalje ne želim ići. Nakon toga taj isti motor proda Philipsu koji ga 'popravi' da ide 20 km/h brže, za karoseriju uzme postojeći lim već svjetski poznate Shenzhen čvrstoće, i stavi najnovije "forefront of manufacturing innovation ahead of popular brands" gume tek predstavljene na kineskom tržištu. Bi li ti koristio, ili savjetovao nekoga da sjedne u taj automobil.
Lanac je jak koliko i najslabija karika u njemu. 2004 sam kupio Tagan TG480-U01. Napajanje je u recenzijama preporučeno kao nešto što je po razumnoj cijeni uz garanciju kao i vodeći proizvođači donijelo kvalitetne komponente koje su omogućavale stabilne napone, 'stealth' ventilatore, opletene kablove sa feritnim jezgrama, ili gimmick u vidu dodatnog uzemljenje premo MBO. Najjeftinije ili da kažem najskuplje jeftino napajanje koje sam držao i jedino koje je otkazalo u glavnom setupu. Iako je popravak zapravo bio simboličan kada imaš nekoga tko se razumije u te stvari, problem su bile upravo neke Shenzhen elektroničke komponente koje renomirani proizvođači pokušavaju ne koristiti. Da su ugrađene bolje komponente i cijena bi bila unutar 10% drugih napajanja.
Neki ovdje misle da im Philips nešto poklanja. Istina je da proizvođači kada se probijaju radi inercije tržišta moraju uz isti set mogućnosti ponuditi i nižu cijenu, no ubrzo nakon početnog perioda ta razlika se izgubi. Ja ne mislim da je problem u tome što TPVision koristi ime Philips kako ne bi morao nešto poklanjati. To je posve opravdano. Stvar je u tome da su već imali dovoljno vremena od kada su preuzeli Philips da ljudi vide da su napravili nekakav zaokret u proizvodnji, odnosno da su zadržali Philips razinu kvalitete s obzirom na prodajnu cijenu, te ono što je bitno - da ne pokušavaju pod novim imenom po realno dosta višoj cijeni nekome uvaliti Shenzhen komponente koje imaju reputaciju kakvu već imaju. To se nažalost još nije dogodilo. Ispada da je Philips jedini proizvođač koji se srami priznati da koristi kvalitetnije komponente od onih što ljudi misle. U svim svojim kampanjama jedino na što se kod njih stavlja naglasak je P5. Na onom videu od ranije negdje po sredini Philips procesuiranje se uspoređuje s drugim OLED televizorima. Ukoliko sam ga dobro uhvatio.
Primjetio je i vignetting na nekim djelovima "meaning that shadow detail in these regions would be missing in very dark scenes" radi neujednačene elektronike, budući ovdje govorimo o OLED panelu koji nema pozadinskog osvjetljenja, i input lag lošiji nego kod konkurencije.
|
Uspoređivati auto u kojem možeš imati teže ozljede ili ne daj Bože smrtne posljedice, zbog lošije kvalitete i TV, mi baš nema smisla.
Ali hvala ti za ova daljnja objašnjenja, to objašnjava zašto moj TV, iako ima isti panel ko LG, ima svojih felera (pogotovo 803, 804 navodno dosta manje izraženo).
Koliko će mi to značiti kad mi rikne van garancije... puno jebiga... ima 5g, pa ću ga do tad promjeniti. Da sam znao ovo s elektronikom, da je to razlog, moguće da bih išao na Panasonica (kojeg sam i želio) plus neka LED-ica iza.
Jer i ja sam ga kupio primarno zbog ambilighta, i nisam požalio ni nakon godinu i pol skoro.
Ali i dalje je:
Panasonic - najbolji za filmove
LG - najbolji all rounder plus HDMI 2.1 na C9
Sony - najbolji za sport i motion handling
Philips - ambilight i jako dobar all rounder (sa upitnim vjekom trajanja)