Trebal bi par smjernica i iskustva clanova foruma ako je neko kupoval preko Amazon.it i vracal taj isti kupljeni artikl unutar 30dana.
Kupil sam lokot za bicikl. Da skratim pricu maksimalno, kljuc je ostal zaglavljen u bravici. Kontaktiral sam prvo proizvodaca lokota, i dobio odgovor da moram poslati paket natrag Amazonu i da ce mi poslati novi (lifetime warranty).
Talijanski nesto malo razumijem, ali nedovoljno, a google translate nije bas od velike koristi. Dobio sam slijedeci dokument sa svime sto trebam popuniti odnosno zalijepiti na paket i poslati natrag.
Zanima me slijedece:
Fattura commerciale
Applica questa fattura all'esterno del pacco contenente il tuo reso.

ali za isti taj obrazac pise na slijedecem listu:
Fattura commerciale
Consegna questa fattura al corriere che scegli per spedire il tuo reso. La fattura è richiesta per la dogana. In mancanza di essa, il corriere non sarà in grado di rispedire il pacco ad Amazon.
Proizvodac tvrdi da ako se paket vraca unutar tog roka od 30dana, troskove slanja u potpunosti snosi Amazon, dok kod njih dobivam informaciju da oni snose troskove slanja u iznosu od 4€.
Ako saljem postom, kosta me 50ak kuna, dok Overseas racuna oko 200injak kuna
Kaj bi trebal od svih ponudenih opcija zatraziti u posti

Povratnica sigurno i uruciti osobno primatelju. Ali placanje pouzecem ako ide na teret Amazona ili da ja platim pa da sam siguran da nebu problema