View Single Post
Staro 10.06.2020., 09:51   #328
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A ja sam nedavno radio stvarno ti ovisi o miljardu faktora, od izbora materijala do koje ćeš elemente. Npr ladičar ti košta trostruko više nego isti element s vratima. Ako ćeš kuhinju sa 3 reda, treci red košta ko 50% od prva dva iako se cini vizualno manji.

Ako znaš koje ćeš materijale koristit točno, imaš na sachermayer mehanizma iako većina koristi Blum, izračunaj koliko ima okova, vodilica za ladice, oćeš li usporivače ili ne. Cijenu iverice i medijapana možeš lako naći na netu, pogotovo eger, koji većina ljudi koristi. Sračunaj kvadraturu, za nevidljive elemente 18mm ide obična bijela mat, najjeftinija praktički 18mm, a za vidljive elemente, a ovisi šta oćeš. Radna ploča isto tako imaš od 100kn kvadrat do 800kn kvadrat a sve iverica, ja i draga smo se svađali oko dvije jako slične radne ploče(sa panelom), samo je dezen drugačiji, jedna bi me izašla 5000kn, druga 10000kn.
Evo razlike:
https://i.imgur.com/nFD374T.jpg

Niko ti neće reć cijenu dok ti ne znaš šta točno oćeš, nađi sve pa će se znat cijena ili sam sračunaj.

E da vidim sad kažeš deru nas, a nisu ja sam sam odabrao, meni su sve vidljive fronte medijapana, kao i vidljivi djelovi elemenata, ima 3 reda jer imam visok plafon, srednji elementi su od nekog posebnog materijala šta ne ostavlja otiske, al je isto masu skup, rekli su oni da mogu oni obojat u tu boju bez problema ali mi smo uzeli eggerov taj neki materijal, okretni šank koji mogu pomaknuti, zada je panel umjesto stakla itd itd jbg sve to moras platit...

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 10.06.2020. u 09:57.
OuttaControl je offline   Reply With Quote