View Single Post
Staro 08.06.2020., 20:02   #2725
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Ja sam montirao cooler i nije do montaže, nego se CPU jednostavno grije. Našao sam i druge s istim coolerom i istim procom, ista priča više manje.

No, danas sam ugradio u Zalman S2 case 8x 120mm "MS PC COOL 12cm crni ventilator za kućište" koje sam kupio u SuperNetu za 13,50/kom = 108 kn

Spustio sam temp. u prosjeku za 15 C.
Naravno, napravio sam propuh:
- 3 venta na front panel da upuhuju
- 2 venta dolje da guraju zrak gore
- 2 venta gore da guraju zrak gore
- 1 venta iza da gura zrak van

Ubiti, evo shema: Zeleno su ventovi:

Moje CPU temp u igri su bile 80-83C
Moje GPU temp u igri su bile 79-83C

CPU nisam pomno pratio, a GPU jesam jer igra (CODMW) podržava praćenje GPU temp.

Sada, CPU kad zavrtim CPU Burn x12 je 66-67C.
A sa x6 je 63-64C.

Čim task završi temp padne na 50C i u roku 10 sec doslovno padne na 40, pa skoči na 50 i tako u krug, i to vidim da se događa zato jer je ventilator PWM pa kad temp dođe na 50C vent zavrti 85%, temp padne, vent se spusti na 50%, CPU temp naraste i tako u krug...

Sada GPU temp se vrti 65-69C, odnosno rekao bih 69C sa povremenim dropovima na 65C.

Što se tiče RAMa, uzeti su radi drugih razloga, ne igri.
Ostavi si 3 prednja venta, 1 zadnji vent, poklopi gornju stranicu ako imaš opciju (da zrak ne može izlazit van), skineš ostale ventove i mislim da ti temp neće biti previše različite, a imaš puno manje zezancije i buke
Tako imaš fini pozitivni airflow u jednom smjeru, i imaš prašinu samo na prednjoj stranici/filteru.

Ne znam koje kućište imaš, ali ovisno koliko ti je donja stranica odmaknuta od poda ti ovisi koliko donji ventovi mogu povući zraka. Ako su preblizu podu, onda im se znatno smanjuje efikasnost.
messiah je offline   Reply With Quote