Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.06.2020., 10:36   #49841
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Imao sam panoramu na 307sw...dvaput sam povukao klizni krov da vidim na šta to liči i ostalih 60k km prešao sa kliznim navučenim. Gimmick.

Da ne spominjem da čim je i malo sunca vani neovisno o godišnjem dobu,čelenka zaprži dobro bio ti ćelav ili ne...unatoč uv zaštiti. Noćna gradska vožnja je jedino vrijeme kada se ugodno voziti sa panoramom.

Znaš što putovanja čini ugodnijima? Ugodan auto
Sestrin Mito i nev'stina Giulietta ga imaju, sunce ne smeta ni najmanje. Staklo je skroz tamno i ima mrežicu koja se navuče. Auti stari 8-9 godina, nikad nije bilo tehničkih problema sa krovovima.
Uvijek može biti ugodnije od ugodnog.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Mislim da brkaš kruške i jabuke, panoramski krov je staklo, a ispod njega je neki materijal koji zatvori to staklo, kad je auto na suncu i kad je taj pokrov otvoren i sunce piči auto je pečnica.
Ako otvoriš krov sva ona vručina koja se nalazi između stakla i tog materijala ode u auto i još digne temp tak da mi nije jasno kak misliš otvorit i još prije ohladit auto.
A da ne pričamo da bez kaska nemaš kaj razmišljat o takvom autu obzirom da je zamjena tog krova cifra sa 5 znamenki...
Jedino dobro kod toga je što ovi iza po noći mogu gledat nebo, ali je preskupa i po meni osobno nepotrebna igra za tu malu dozu luksuza.
S tim da sam na početku bio oduševljen sa tim da bi nakon evo 4 god ispalo da je jedna od stvari koju bi rađe da je nema nego da je ima.
Ne kužim na šta točno misliš ali proces je: Upalim auto i klimu, otvorim krov, vrući zrak ide vani, za par min zatvorim krov da mi ne smeta sunce.

edit: zaboravio sam da postoji i fiksni panorama krov, ovaj problem sa vrucom glavom koji @xlr spominje je realan
Naravno da mehanizam krova traži ekstra održavanje (treba bit podmazan i čist)
Uglavnom, meni ima više prednosti nego mana i zato bih ga volio imati u sljedećem obiteljskom vozilu

Zadnje izmijenjeno od: murina. 08.06.2020. u 10:48.
murina je offline   Reply With Quote