Pozz..prije godinu dana mi smo prebacili iz PBZ u Erste.
Vrijeme radnje je 03/2019, supruga je nositelj stambenog kredita od 2007 (PBZ, 12 godina plaćali bez dana kašnjenjs) a s obzirom da nisu spustali kta na neku nama prihvatljivu obisli smo nekoliko banaka (solidna nam je bila i ponuda HPB, 3 % kta, nema troska procjene, ima trosak javnog biljezniks JB) te na kraju otisli u moju maticnu , Erste, gdje imam otvoreni tekuci, ziro, djecju stednju.
Tamo smo dobili prvu ponudu - 3 % kta fiksna 7 god., nema troska procjene nekretnine, priznaju mi police osiguranja iz prvog kredita- a da mi pokriju trosak JB morao sam ugovoriti jos jedan paket (moja stednja (uplaćivao 6 mjeseci i zatvorio) i Diners (njega nisam ni ugovarao na kraju).
Nakon ovjeravanja papira, postipak je malo zastao jer je procjena obavljena nakon cca 3 mj. pa je i kta pala na 2.8%.
Malo su mi na kraju uvjetovali da bi i supruga trebala prijeci u Erste sto nije dolazilo i obzir te sam i rekao da onda idem dalje..nakon 1 dana neka komisija je amenovala da ce oni pokriti JB.
Kredit pusten u 05/2019, 50 tis €, rata nam je ostala ista, cca 400 € a rok je smanjen s 18 na 15 godina.
Svakako preporucujem osobnu bankaricu na Kvaternikovom trgu do koje sam dosao slucajnim odabirom ali se meni pokazala kao odlicnom.
Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk