Citiraj:
Autor adaksinjo
shvatili smo, griješ se na drva i ne priznaješ ništa drugo
|
Naprotiv, nemam nista protiv bilo kojeg vida grijanja ako je jeftinije.
Citiraj:
Autor adaksinjo
uspoređivati bi mogao jedino u slučaju da imaš dva u potpunosti identična objekta i da se jedan grije na drva, a drugi na struju/plin. / tad bi mogao reći da je eto prvi sustav grijanja isplativiji od drugog ili obratno.
|
Pa grijao sam se primarno na plin sto je opet u koliziji da tvrdis da ne priznam nista drugo. Moj jedan objekat je ta 2 "identicna" jel...
Citiraj:
Autor adaksinjo
vidiš potrošnju desetak ljudi koji se u jako dobro izoliranim kućama griju na DT. računi za struju nisu ni približni ovim iznosima o kojima ti pričaš
|
Pa
ne pricam Ja, jel covjek ljepo napisao 4200kn za nekih ~6mj kompletna kuca ? Ako je pretpostavka da neko prosjecno kucanstvo trosi oko 300kn struje hajde
onda
ti izracunaj/prikazi koja je to cifra koju je potrosila DT ? Gdje sam pogrijesio kada sam napisao da je ista trosila oko 400kn struje ? Imas podatke,. imas svoju struju koliko trosis mjesecno, ajde izracunaj za sebe.
Citiraj:
Autor adaksinjo
stavi se u cipele nekoga tko ne želi imati posla s pripremom xx metara drva godišnje da bi uštedio par tisuća kuna po sezoni, ne želi gubiti vrijeme na čišćenje kotla i dimnjaka, iznositi pepeo jednom tjedno
|
To imas samo sa grijanjem na struju, plin i DT. Lozio drva ili pelet razlika je u laksem skladistenju osim toga zar nisam ljepo napisao vec prije:
Citiraj:
Pelet kao i plin je "gospodsko grijanje", malo posla ali to i platis bogme... ko ima i moze i nije mu zao, zasto da ne ? Nisam protiv.
|
I sad na sta ja tocno svodim pricu ? Na koji mlin tjeram i sta tocno ne priznam ili sam protiv i zar nisam napisao da nisam protiv ?
Iznosenje nekih podataka ili usporedjivanje, projekcija raznih cinjenica ovdje napisanih i to ne nuzno od moje strane ne znaci da naredjujem kako ce se tko grijati a ti kolega
idi optocetka procitaj topic prije nego krenes nekoga uvjerati da je nesto rekao a nije ili obrnuto, veci je problem sto ne priznajes argumente ovdje iznesene od nekih ljudi nego da sad trazimo
bolje argumente, da trazimo na drugom mjestu ljude koji imaju bolje izolirane kuce pa da onda od tamo uzmemo argumente koji bi pobili ovdje iznesene ?

Tko sad
navlaci raspravu kolega ha ?