View Single Post
Staro 31.05.2020., 15:19   #3479
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Nažalost, tip može biti pametan koliko ga volja, ali gazda mu je unaprijed odredil temu i scenarij, ubačeni su sponzori (radi kojih je ovo zapravo i snimljeno) i nema tu puno manevarskog prostora.

Općenito, većina tih velikih i razvikanih JubiTjubera nema nikakav konkretan materijal, prvenstveno se radi o sadržaju kojem je cilj popuniti "prazan prostor" između propagandnih/promidžbenih poruka.

Upravo to moj 4C/8t sa kraja 2015 uredno radi i vrti sve što mi treba i čini mi se da ću sa 14 nm skočiti izravno na 3 nm. Doma još imam komp iz 1995 kao i 2005 i oba uredno rade, naravno ovog iz 1995 imam onako iz zezancije, a ovaj iz 2005 i danas služi za pogon printera i faxa jer zadovoljava za poslove kojima služi, jer multifunkcijski printer na novom PC niti ne mogu pokrenuti jer ga PC ne prepoznaje, a firma proizvođač printera nije htjela izdati drajvere za nove WIndowse, već kaže da su drajveri u Windowsima, no PC ga uopće ne može prepoznati. Ima noviji model printera, sve isto no on ima nove drajvere, no ne žele se instalirati na ovaj printer. Ne želim bacati stvari koje inače uredno funkcioniraju, a stvar je samo u podršci drajvera.

Ovaj Intel iz 2015/2016 6700K je sasvim zadovoljavajuć za sve što radim, pa tako i za igre i ne vidim da bih bilo što brže radio sa nekim jačim procesorom. Malo troši, ne grije se uopće iako je samo malo OC za 18%, inače može dosta više, no zašto trošit struju bespotrebno i grijat CPU kad se ne dobije toliko puno. Kada dođu 3 nm po cijeni čini mi se da će biti vrijeme za novi stroj do onda ima vremenai ne treba se previše uzbuđivati.

Lijepo je to sve pratiti, no bacati novce na nešto što mi neće donijeti više novca nema smisla. Dodao dva SSD po 500 GB godinu dana nakon kupnje i sve leti, tako da se novci ulažu u druge stvari. A koliko vidim i vani kupuju gajmerske PC po jeftinim cijenama od prepravljenih starijih jačih PC uz poneku minornu nadogradnju. Kome je jako bitna snaga i brzina radi posla to je druga stvar, sve ostalo je bacanje novaca, jer do sada nisam naišao na aplikaciju ili igru koja bi zahtijevala jači PC, barem za ono što mene zanima.

Ovi svi programi za mjerenje bilo čega nisu za veliku većinu korisnika uopće relevantni, jer je bitno ono što na PC radiš, a kod velike većine korisnika koji nešto rade s tim PC uopće neće primjetiti neku bitnu razliku neovisno što se ispod haube PC nalazi. Jer korisnici su ostali isti sa svojim fizičkim mogućnostima unosa podatka u PC, a to je i dalje ručni unos, a sama obrada tih podataka za veliku većinu korisnika je praktično trenutna.
sakomako je offline   Reply With Quote