View Single Post
Staro 31.05.2020., 13:05   #45
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Da li si šta radio, rezao, spajao itd.
Da li sistem pušta
Nist, kako je napravljen jedno su cijevi pofarbane Ne pusta nigdje, jednom godisnje svejedno zovnem servisera da pregleda troslila i instalaciju, 250kn uzme.
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ima logike jer npr kod mene zbog psa ne bi nikad očitali
Tako je kod mene, dodje na kapiju i onda zove upomoc dok peseka ne zatvorim

Citiraj:
Naplaćuju cijenu po metru i po priključku. Meni ide npr 15tak metara po fasadi pa se dijeli na dva priključka , kuhanje i kombi bojler
Ovlasteni izvodjac ili HEP ? Nekako mi nema logike da HEP to naplacuje, pa koji klinac oni imaju sa instalcijom u kuci ? Mislim pa kupis 5 crijeva za plin i "produzis se" 3m jel...
Sto se njih tice bitna je samo tehnicka ispravnost ali sto bi oni nesto naplacivali sto nije njihovo, to koda HEP elektra naplacuje koliko zica imas po kuci !
Citiraj:
Naravno da moras imati i projekt plinske instalacije ,u njemu su navedena trošila i detalji oko priključka. To isto posebno plaćaš
Bogami toga nema... ima se racuni od majstora koji je radio ako i to nije zagubljeno...

Nego, sto se tice dizalica topline nabasao sam na par mjesta podatak da traju oko 20 godina, dakle tko ide od nule, kad otplati system mora kupit novu dizalicu topline.

@IHrvojeI
Vas na moru opcenito ucjenjuju sa cijenom drva, sacuvaj boze ako si na nekom otoku malo udaljenijem. Realno nema potrebe da cijena bude takva, cista zarada jer
nekako sumnjam da iko na moru treba vise od 6-8m za cijelu zimu. Ovdje u Slavoniji bez problema se nadje Hrast za 320kn, Jasen 330kn, Grab 320kn, Bukva 330kn a
Bagrem je moguce naci po 280kn i pazi to su sve cijne sa dovozom ti doma, dakle na 5m odbij 100kn prijevoza. Je, traze ljudi i 360kn za sve to gore pobrojano no stavis
oglas na par mjesta da kupujes drva i da vidis kako se sami "majstori" javljaju i spustaju cijenu, pogotovo ako uzimas 10-20m. Previse Lopina = Netko mora spustit cijenu

Po meni je struja buducnost samo kad se rijesi kako je jeftino proizvesti ili solari no nit su jeftini niti je iskoristivost danasnje tehnologije dobra. Kad razmisljam o Peletima
dodjem do zakljucka da je to pretakanje iz supljega u prazno, samelji kladu, drvo, granu i eto pelet, manje pepela, dima, prostora, automatika, gola zamjena gdje nije moguc plin.