Citiraj:
Autor dadoremix
2013g na tavan stavio mineralnu vunu 10cm
2016g fasada sa 10/12cm izolacije
Uglavnom, graf pokazuje koliko su zime sve toplije
|
Cudan graf malo s obzirom na dodavanje izolacije tavana pa fasade.
2013 prva izolacija i potrosnja se malo smanjila no 2015 je bila cak malo veca prije izolacije tavana. 2016 druga izolacija no 2017 je potrosnja bila cak malo veca nego
2014 poslje prve izolacije. Tek na kraju 2019 si dosao na potrosnju iz 2014 tj. raspon 2014-2019 je onako neki prosjek i sad kad gledam u kubicima tebi je sva ta moguca izolacija
donjela ustedu oko 300 kubika plina na godisnjoj razini ? Naravno gledam raspon 2013-2019, pa
malo mi to nekako....
Citiraj:
Autor Mihael
Uz nestandardnu zimu, peć sam malo reprogramirao tako da je moguće da manje troši.
Radni dani kotao se pali u 15:30-16 pa najduže do 22h. Uglavnom ju isključujemo oko 20:30~21 kad ja idem u krevet jer umrem od vrućine
|
E da.. kao sto rekoh, dobra izolacija, malo si cackao oko peci ali kljucno je to da je ista imala zbilja jako malo sati rada ovu sezonu. Prma tvojim "novim" podatcima
jos sam i vise sati rada dodao tako da ta potrosnja koju si naveo a s obzirom na sate rada je sad vec puno realnija stvar. Vidjet cemo zimu 2020, neka bude samo
"normalna zima" a kamoli neka nestandardno hladna, ode to na 4 tone dok si reko keks a to je vec 1k€.
Nekad se prisjetim malo davnijih vremena, oko 2 tone mrkog uglja i 4m drva za potpalu i snjeg oko 1m skoro u Slavoniji, -17 tjedan dana... u kuci toplo, stari bez
ikakve sekirancije trpa ugalj u 2 kreke veso a mene tjera na lopatanje snjega. Zbilja sam misljenja da se u Yugi
debelo jeftinije grijalo iako su zime bile dosta jace.
Isto tako se sjecam da sam u rasponu 1993 do negdje 1998 kupovao briket, one struce klasicne, tona bila oko 400kn pa negdje 4-5 tona je bilo dosta za zimu. Blizu 2001 godine
mislim da sam presao na drva jer taj briket je otisao na skoro 750kn za tonu a Hrast cjepanica je bio 180/200kn metar i to kada ti dovezu u dvoriste.