Citiraj:
Autor ruki31
Evo da pokrenem temu jer je nisam vidio nigdje, ako je ima da mi se slučajno zagubila molim Admina da prebaci onda tamo.. Uglavnom kako sam krenuo lagano s nekim projektom za izgradnju kuće, idejni mi je pri kraju još neke sitnice treba rješavati odlučili smo se da bi kroz dio kuće (kupaona, wc, dnevni-blagovaona-kuhinja ) išlo podno, a u 3 sobe radijatori. Zanima me da li tko ima takvu/sličnu kombinaciju i kako ga to služi.. Ne bi kombinirao s plinom i sl.
|
Ja ti imam pelet kotao, ito jedan od najboljih na našem tržištu, Pel Tec L pa bi dao kratak osvrt na njega.
Ima tu komocije u odnosu na drva no miljama je to daleko od plina. Recimo na svakih 500kg potrošenih peleta temperatura dimnih plinova poraste i do 50° (sa početnih 80°, nakon tih 500kg do 130°) iako ima automatsko čišćenje dimovodnih kanala.
Čišćenje samog kotla mi je dosta komplicirano, kako imam i dobar kotao na drva također, puno više vremena uzme očistiti kotao na pelet.
Pelet mi nije skup, tko je god blizu granice sa BiH može ga uhvatiti čak i do 1kn/kg na akciji sa povratom poreza a kvaliteta peleta ne igra preveliku ulogu ako se ima kotao sa lambda sondom.
Da nisam uzeo polovan kotao na pelet i da ga nisam sam ugrađivao nego plaćao majstora bilo bi mi žao para iskreno. Bila mi je dilema uzeti dodatno 2000 litara pufera za kotao na drva ili dodati kombinaciju pelet kotla na postojeći kotao na drva, i ne osjećam baš da sam pogodio sa odlukom.