View Single Post
Staro 29.05.2020., 15:02   #10
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Na pelete sam se grijao 3 sezone.
Nedavno promjenio stan jer je to najgori način grijanja koji postoji.
Cijena je apsurdna, ako se temp vrti oko 5 stupnjeva vani trošio sam vreću i pol dnevno.
Naj jeftiniji peleti 27kn, 27x1.5x30 = 1200kn mjesečno za stan od 55m2 koji je relativno ok toplinski izoliran, pre skupo.
Kvaliteta peleta varira nenormalno, i svi varaju na istoj, ako hoćeš jako dobar pelet moraš pljunuti 39 kn po vreći hahahhahaha.
Servis peći 500kn s time da taj servis znači samo čišćenje, naći majstora koji zna dijagnosticirati kvar ili podesiti gorenje peći je nemoguća misija.
Svaka promjena peleta zahtjeva podešavanje...
Naj veća nebuloza u svemu ovome je, peć na pelete je jedini sistem grijanja koji ne moze raditi neprestano, da.je neznam koliko dobra peć, kvalitetan pelet i dobro podešeno izgaranje peć se MORA gasiti svaki 5-7 dana da se očisti, ahahhaha.
Nabavka i skladištenje peleta je priča za sebe.
U najboljem slučaju, da imaš mjesto za skladištenje, gdje peleti ne mogu povući vlagu.
Nabaviš pelete prije sezone, ok kvalitete i cijene.
Zima se malo oduži i treba ti par vreća da izdrziš sezonu nigdje ih nema jer je bilo toplo tjedan dana u travnju, na...at ćeš se svima koji su ti to preporučili i biti na rubu živčanog sloma.
Neka kolege pišu što god, ovo je moje iskustvo i pelete ne bi preporučio ni najgorem neprijatelju.
Plin: servis bojlera 300kn prije sezone, pali i vozi!

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

ShebY je offline   Reply With Quote