View Single Post
Staro 29.05.2020., 12:15   #583
Velikus
Premium
Moj komp

Velikus's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nema skidanja kila bez smanjenja kalorija. Možda toga nisi svjestan, no u kalorijskom si deficitu.
Da, tijelo se zbog nečega odlučilo riješiti viška. kažu da zbog kalorija. meni ta priča nije uvjerljiva, al dobro.

ne pripadam u 100+ kategoriju, al bih htio komentirati,
oprostit cete mi na jednom postu i necu dalje ulaziti u raspravu,
tko zeli ce se informirati u slobodno vrijeme:
ČLANAK (eng)
- neki zaključak: neovisno o dijeti - sve se svodi na in vs out. postavlja se pitanje koliko je to in (apsorpcija) a koliko je out.. obzirom da organizam nije zatvoreni sustav (al je savršen)
ima i dokumentirani eksperiment nekog profesora koji je provodio kalorijski kontroliranu tzv Twinkie dijetu - zanimljivi rezultati
po meni nema smisla brojati kalorije ako čovjek na kraju dana nije zadovoljan i ako mu nešto fali. čak uopće ne treba imati pojma o kalorijama, tak da ono što bih preporučio je: imati rutinu u klopi i pratiti promjene na vagi,
ovisno o promjenama korigirati količinu klope i to ne previše dramatično
- kao što je već netko napisao da je zamijenio regular kolu sa zero...
za**bat sve dijete i moderne stilove prehrane, jest ono što vam paše i od čega se osjećate dobro; kaj bi trebali, žvakat stiropor i jest kašice i smutije!?... ne mogu si zamisliti osobu od 100+kg da se tako hrani. jednostavno mi ne paše. djeluje pi*kasto. tu bih ubrojio i ostale dječje/ženske junk pi**arije... no da ne skrenem previše s teme,

uz konstantu u prehrani - svaka tjelovježba doprinosi trošenju
a osim toga, povoljno utječe na zdravlje

tldr:

i još 1 stvar za baš odlučne:

beta2 agonisti mogu pomoći u mršavljenju jer stimuliraju otpuštanje masnih zaliha (malo potiču na fizičku aktivnost i malo ubiju apetit)
također rade i alfa antagonisti, ali to tek pri relativno niskom bodyfatu, tj. <12%