Pozdrav forumaši,
Molio bih preporuku i savjete što se tiče upgrade-a konfe.
ASUS P8Z77-M PRO
Intel i5-2500 + Hyper 212
Kingston 2x8 GB DDR3 1866
MSI GTX 1060 6 GB Aero ITX
Samsung 850 PRO 256 GB
HDD 1+2 TB
Napajanje SuperFlower HX 350W Gold
Kučište neko vulgaris Cooler Master
Mijenjao bi MBO/CPU/RAM.
Nekako me povuklo da odem na Ryzene nešto iz kvarteta 1600AF/2600/2700/3300x + 16GB RAM-a nekog na 3200MHz + pripadajuća MBO.
E sad za ploču stvarno nisam pametan koju. Komp je više manje za general use i povremeno FarCry5 od igara.
Znam da je najbolje se rastegnuti do B450 Tomahawk, ali da li mi ona stvarno treba ako ne mislim clockati? Što se preporučuje od jeftinijih ploča?
Naravno tu je i pitanje napajanja, da li je tih 350W dovoljno za novu konfu?
Trenutna konfa vuče cca 60W u idle-u, i max 220W u load-u (mjereno iz utičnice, opterećeno sa Furmark+prime95), tako da prema tome se niti ne opterečuje previše. Koliko više vuku Ryzeni od starog Sandy-a?
Naravno ako bi išao u budučnosti na jaču grafu i/ili procesor ili OC-ao procesor, onda bi razmišljao i o jačem napajanju.
Što se tiče kućišta, u planu je ovo zamijeniti nečim boljim, a opet ne bih davao previše novaca. Da li ima negdje izloženih modela Fractala, da se može vidjeti/isprobati. Od ajmo reći "boljih" kućišta sam jedino se susreo sa MS Black Widow i kućište je za moje pojmove top, masivno i ok složeno, a pristupačno (cca 500kn). Ne bih htio neka kičasta, što manje ledica da ima.
Budget sam za MBO/CPU/RAM planirao oko 2000-2500kn, i to je taman tu negdje za ok proc i mem, ali ploča je upitna.
Hvala svima na pomoći.