Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Citiraj:
Autor silver_tip
Mislim da treba gledati trenutne rezultate koji govore da je 3300x sporiji 1% od 3600 i to u probranim cpu intenzivnim igrama koje rade na razlicitim game enginima (ono kako GN testira), a ne test star 3 godine.
|
To ja nisam rekao, malo si se pogubio u citiranju mada se slazem sa time sto je @guerra napisao.
R5 3600 ima 15% bolji minimum i 25% jači average (edit 17%)
Tako da po meni je uspoređivati 3300X i 3600 kao da su egal neozbiljno, jer se radi čisto o tome da većina igara nema full coreload preko 8 threadova.
Kad dođu next gen igre može komotno postati 50%
Treba gledati širu sliku
|
Koja je sirja slika ? Da ces uzeti AF jer je 6/12 i sto ce za 2 godine postati mozda 50% jaci od trenutno sada 3300X a ujedno 10% slabiji od "novoga 4300X" sa recimo 4/8 ili 6/0 cak ?
Shvacas li da je procesor novije generacije kako je za sada krenulo, cesto bolji od proceora starije generacije sa vecim brojim jezgri, bar sto se igrica tice.
Citiraj:
Autor guerra
Pa upravo o tome i govorim, vidi se lijepo da 6/12 jezgra ne pridonosi dovoljan bump u performnsama nad 4/8 cak ni sada kad su prosle te tri god i kad su igre redom trebale zahtjevati 72 jezgre kako su neki pretpostavljali
|
Tocno u sridu...
Sad je sa gledista igranja i upgradea u buducnosti zbilja blesavo uzeti 1600AF jer isti ce dati i pruziti manje nego 3300X narednih 1-2 godine a kad 3300X postane slab nece AF nekom magijom ojacati...
Dakle pametno je uzeti MBO koja ce podrzavati i novije generacije procesora pa veci boost za igranje ce biti neki noviji iz slabije klase. Kod encodanja to je malo drugacije, nije toliko specificno.