View Single Post
Staro 28.05.2020., 18:02   #7965
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Ide to dalje, TSMC ga uredno štanca za (pre)ostale klijente i bome ne bi se čudil da postepeno postojeće Zen 2 7nm modele prebace na 7nm+ EUV, ali izgleda da je AMD uspjel dogovoriti nekog Isusa Boga s tih 5nm+, jer sve unatrag nekoliko posljednjih mjeseci sad sjeda na mjesto, ali za Zen 3, umjesto za predviđani Zen 4 sljedeće godine. S tim da je AMD-ov Papermaster u nekoliko navrata pričal da je Zen 3 (Milan) poveći odmak u arhitekturi u odnosu na Zen 2, tj. da neće biti običan refresh generacija, a sad s ovom 5nm+ Zen 3 informacijom - ili imaju spremno čudovište ili neko nekoga laže.
5nm za zen3? Ma to bila ludnica, no ne znam koliko je realno. Novi node uglavnom ide prvo mobilne verzije i ostala low power sranja

Micanja 7nm+ (EUV) sa slajdova po meni prije ima negativno značenje, odnosno korištenje postojećeg 7nm "enhanced" nodea, a ne 5nm godinu prije planiranog...

Citiraj:
Autor sti Pregled postova
A ovaj XT refresh, da li bi to mogao biti 7nm+?

3600XT bi trebao boostati do 4.7 GHz, što je 300 MHz više od 3600X. Sumnjam da je 7nm proces toliko sazrio da mogu postizati tako visoke taktove na istom TDP-u.
Ma nema šanse. To je samo ovaj postojeći zreliji 7nm node "enhanced".

To je samo refresh, odnosno par novih modela sa malo većim clockovima, neće na refreshu ići na skroz drugi node
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote