Citiraj:
Autor piydek
Ovo sa brojem jezgri i igrama u sljedecih par godina - mora se racunati kakve ce biti nove konzole. Zato je stvar potpuno razlicita u odnosu na to kako je bilo sa prethodnom generacijom igara i brojem jezgri. Ovo sada ce biti druga prica. Ne odmah u 2021, ali nakon toga da. Meni ne pada na pamet da mi sljedeci cpu bude ista manje od 8c/16t.
|
Ima i PS4 8 jezgri pa imas par igara sta iskoristavaju vise od 6 jezgara...
Citiraj:
Autor Gigi1
dajte nemojte više mlatit praznu slamu oko igara i br.jezgri
ovo je pre ryzen test iz 1mj.2017. tu se vec vidi da su 4 jezgre prošlost.
https://www.computerbase.de/2017-02/...e-spiele-test/
svatko zna sto voli od naslova i koliki su zahtjevi, isto tako se zna da nove konzole imaju 8c/16t, kako je odzvonilo starim i5 tako ce kroz dve godine odzvoniti i 6c procevima, i još par bitnih stvari, svi rade testove u "laboratorijskim uvjetima", friško instalirani windowsi i sl, nek se javi tu netko tko stavlja windowse svakih par mjeseci....tko ima manje od 30 procesa u windowsima taj laže, da ne krenem pricu oko indexiranja, pa onda se av sjeti scanirati pa ovaj krene sa updatanjem nekog kurca i sl.
nema sanse da u realnim uvjetima gejmanja jednom u 3 dana ne iskoci nesto nenadano pa krene krkljanac od par sek i to bas kad se ja igram na svom 4c procu....
|
Mislim da treba gledati trenutne rezultate koji govore da je 3300x sporiji 1% od 3600 i to u probranim cpu intenzivnim igrama koje rade na razlicitim game enginima (ono kako GN testira), a ne test star 3 godine.
Citiraj:
Autor Gigi1
inace, za 3300x i 3100 mislim da su isprdci od procesora, škart die-vi koje je amd skupio unazad 10 mjeseci pa ih sad uvaljuje naivnima....mozda najgora kupnja amd cpu-a od kad je ryzena na tržištu, ali koliko se i kako prica o njima dovoljno govori o hypu koji mase puše i koji je otišao u krivom smjeru.
bez razmišljanja bi uzeo 1600af vs 3300x
|
S obzirom da je to ryzen trece generacije koji se najbolje kloka ne bih bas rekao da se radi o skartu.