View Single Post
Staro 28.05.2020., 13:30   #8445
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Zasto bi pravili probleme? Pa vecina tih shopova je prodavala mining rigove s tim grafickama. Mogu nesto muljat ako im se neda reklamirat, ali ih nista ne kosta, posalju na servis i onda na servisu kazu sto te ide. Je isto cekam dvije graficke da vidim sto ce reci. Isto je bilo 5 na racunu. Poslali su na neki servis u inozemstvo.

EDIT:
Odmah da sam sebi uskocim u rijec, velike su ti sanse da ti nece priznat. Rudarenje je postalo kao rijec ili alibi da ne priznaju garanciju.

Ujedno molim znalce ili ove koji su imali slicne situacije da mi kazu dali napajanje gubi garanciju ako se koristi za rudarenje? Odnosno meni je Zalman odbio garanciju jer je rekao da je napajanje koristeno s riserom. Iskreno mislim da nisam riser poslao s napajanjem na reklamaciju. Jel to mogu?

Imao sam FSP, pa cak i Xilence koje su mi pregorjele i nikad problema i niakkvih muljanja da sam ovako ili onako koristio napajanje. A najvise me muci da sam od rudara kupio napajanje rabljeno (isto je Zalman,OMG) i sad znaci to napajanje nema garanciju?

Sad vidim da sam kupio 3 Zalman napajanja od rudara. Da stvar bude ironicnija on mi je rekao da je jedno reklamirao i dobio novo. Znaci njemu su priznali meni nisu jer moje je 1000W, a njegovo 750W. Odnosno za ovo od 1000W se podrazumjeva da se rudari s njim, dok ovo za 700W se moze jos koristiti u kucistu. U cijeloj toj prici najpozitivnije je da je jedno Zalman napajanje novo, iskreno sada bi radje imao 3x Xilence od 700W nego ovo jer za njega bar znam da daju garanciju.

EDIT2:
Pokupio sam napajanje koje nije uvazeno jamstvo citiram: "Me ulazi u jamstvo, nepropisno koristeno napajanje, s riser karticom (rudarenje). Proizvodac ne priznaje jamstvo. Prilozen dopis od Zalmana."

Pogledajte PDF Dopis i Kako se Napajanje Servisira

S tim da moje nisu niti otvorili, vidili su zgoreti kabel i nazalost nisam dovoljno stegnul srajfe na kucistu napajanja da malo shabam boju jer tako se znade da napajanje nije bilo u kucistu sto automatski znaci da je rudarilo. Warranty naljepnica je jos debelo naljepljena na srajfu pa sad neznam jel oni mogu napajanje otvoriti bez da tu naljepnicu potrgaju.

Ajde me savjetujte jer ove slike u ovom prilogu nisu moje napajanje, to su slike nekog drugog napajanja pa mi sad nista nije jasno.

P.s. nevezano za moj problem nego za problem kolege gore za graficke, rekao mi je trgovac u trgovini da su imali slucaja da isto tako nisu graficke priznali jer su rudarile. Pa sad vi meni recite jel to po zakonu ili nije? Jer vjerujem da ce mnogi nagrabusiti koji nisu rudarili a imaju probleme sa svojim komponentama.

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 29.05.2020. u 18:22.
dada-as je offline   Reply With Quote