Evo update.
Vratio sam monitor u IQ Centar, oni proslijedili LG-u koji su nakon pregleda konstatirali da je količina BLBa normalna.
u IQ Centru su mi rekli da zamjenom nećemo ništa riješiti jer opet mogu dobiti monitor s još lošijom situacijom, te mi predlažu povrat novaca. To sam prihvatio i pohvalio bih IQ centar na brzini kojom su sve riješili, od predaje monitora do finalnog rješenja za manje od 24 sata.
Istovremeno sam uzeo opet isti monitor, ali online - Futura IT

svaka im čast platio sam monitor u 14:00 jučer, stigao je u 11:00 danas.
Monitor otpakirao, namontirao i čekao da padne mrak pa da isprobam u totalno mračnoj prostoriji.
Ovo je već proizvod kakav sam očekivao. Skoro nula BLB-a na 100% brightnessa - sitno sitno nešto na desnoj strani blizu donjeg kuta, ali stvarno sitno i jedva primjetno. Drastično manje IPS Glowa nego na prijašnjem primjerku, sada zapravo vidim detalje u mračnim scenama. I dalje nije savršeno, ima ga više nego što želim ali puno manje i u razini očekivanog.
To je to sad. Zadovoljan
P.S. da ne bi netko mislio da je do dućana problem - i IQ Centar i Futura i (vjerojatno) ostali dućani nabavljaju od Microlinea. Sve ide sa istog skladišta. Stvarno je stvar sreće i ničega drugog.